ÖSYM ve MEB, bu yıl branş sıralamalarını açıklamalı

KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin verdiği bilgilere göre sınava toplam 800 bin aday katıldı. Bu adaylardan 300 bini öğretmen olmak istemektedir. ÖSYM yıllardır branş bazında sıralamaları açıklamamaktadır. Bunun da en büyük nedeni teknik alt yapının yetersizliğidir. Ancak yüzbinlerce adayın boş yere umutlanmaması adına bu verilerin ÖSYM; veya öğretmen branş sıralamasının MEB tarafından açıklanması gerekmektedir. Binlerce genci 2 yıl boyunca boş yere umutlandırmamak gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatırlanacağı üzere 2008 KPSS Lisans sıralamalarını memurlar.net olarak hiçbir sorun olmaksızın yayınlamıştık. ÖSYM, KPSS yapıldığından bu yana branş bazında sıralamaları yayınlamaktan çekinmektedir. Ancak, Memurlar.net olarak, söz konusu verilerin tarafımıza verilmesi halinde, gerekli alt yapıyı kurarak bu verileri açıklayabileceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Branş sıralamaları, adaylar açısından oldukça önemlidir. Bir adayın kendi alanındaki başka bir adaya göre sıralamalasını öğrenmekten daha doğal bir hak olamaz. Bu şekilde bir uygulama bir çok adayın boş yere umutlanmamasını sağlayacaktır.

Diğer taraftan, MEB öğretmen verilerini ÖSYM'den almaktadır. En azından Milli Eğitim Bakanlığının, sorunlu da olsa, branş bazında sıralamaları yayınlaması gerekmektedir. 300 bin öğretmenin boş yere umutlanmaması açısından bu gerekşidir.

Hem ÖSYM'nin hem de son 2 yıldır bu uygulamadan vazgeçen MEB'in, bu kez adayların çağrısına kulak vermelerini umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber