KİT'lerde müdürler hala mağdur

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİT'ledeki ücret dengesizliği devam ediyor

28 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Planlama Kurulu kararı ile ücret yönünden mağdur olan GİH müdür yardımcılarının ek ödemeleri yeniden düzenlenmişti. Yapılan düzenleme ile; mühendis, mimar, veteriner, şehir plancısı kökenli amirler ile teknik hizmetler sınıfından olmayan müdür yardımcıları arasındaki maaş farkı giderilmişti.

Ancak I sayılı cetvelde yer alan müdürler yönünden, 399 sayılı KHK'da değişiklik yapılamadığından, müdürlerin mağduriyeti devam etmektedir.

399 sayılı KHK'nın 25. maddesinde "b) (Değişik: 5/2/1992 - 3771/5 md.) Teşebbüs ve bağlı ortaklıkların üretim, satış, karlılık, verimlilik, ihracat gibi iş ve hizmet özellikleri ile kamu kesimi genel ücret dengesi dikkate alınarak (1) sayılı cetvele dahil kadrolara atananlara, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının % 100'ünü geçmemek üzere Bakanlar Kurulunca belirlenecek oran ve esaslara göre ek tazminat ödenir. Bu ek tazminat gelir vergisine tabi tutulmaz." hükmü yer almaktadır. Şuan buradaki sınır kadar ek öçdeme verilmektedir. Buradaki sınırın yasal düzenleme ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Yasal düzenleme yapılması halinde, müdürlerin mağduriyetinin giderilmesi mümkün olabilecektir. Hali hazırdaki yapıda, müdürler, müdür yardımcıları ve şeflerden düşük maaş almaya başlamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber