'KPSS puanları çalındı' mailleri ve her iddiaya inanmak sorunu

Memurlar.net olarak dün KPSS Branş Sıralamalarını yayınladık. ÖSYM, KPSS sınav punlarının dosyasını, http://bd.osym.gov.tr adresinden, kurum/kurumsal şifresi ile kamu kurumları ve derneklere vermektedir. Bu veriler sadece istatiksel verilerdir. memurlar.net olarak bizler de, söz konusu bu adresten verileri alarak, bir program arayüzü ile ziyaretçilerimize sunduk. Ancak bazı ziyaretçilerimiz organize bir biçimde hemen toplu mailler ile bunu basın organlarına bildirmiş ve basın organları da "Şimdide KPSS puanları çalındı" başlığı ile haber yapmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber NTV ve Akşam gazetesinde yer almıştır

KPSS'de yeni iddia; puanlar çalındı
KPSS'ye ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. Son iddiaya göre ÖSYM'deki veri tabanından puanlar çalındı.

Son günlerde KPSS ile ilgili yeni bir iddianın olduğu mailler dolaşmaya başladı.

Bu ayın sonunda yapılacak öğretmen atamalarında hangi öğretmenlik en son alanında hangi puanla alacağına dair bazı dosyaların dolaştığı belirtilen maillerde, "Bu dosyanın dolaşması ÖSYM'den puanların çalındığının göstergesidir" deniyor.

Mailde ayrıca, "Puanlar üzerinde oynama yapılarak belli isimler öğretmenliğe alınacaktır" ifadesi yer alıyor.

Öğretmen atamalarının henüz yapılmamasına karşın öğretmen alacak alanların en son kaç puanla öğretmen alacağına ilişkin bazı dosyalar internette paylaşılıyor. Adaylar, bu puanların ÖSYM'den çalınarak hazırlandığı ve adayların puanlarında oynamaların yapılabilme ihtimaline dikkat çekiyor.

Akşam gazetesinin haberine göre konuya dikkat çeken bazı adaylar yeni bir iddiada bulunarak, maillerinde şu ifadelere yer veriyor; "Yaşanmış olan onca skandaldan sonra, son 2 gündür internette dolaşan branş sıralamalarının yüzlerce öğretmenin puanının küsuruna kadar doğru olduğunun sınanmasıyla, verilerin ÖSYM'den çalındığı kesinleşmiştir.

Puanların ÖSYM veri bankasından çalınabilmiş olması, değiştirilebileceğinin de/ değiştirildiğinin de göstergesidir. Artık bu kadar alenen ortada olan suçların cezalandırılması ve adayların maduriyetinin giderilmesi için atamada yürütmenin durdurulması zaruriyeti doğmuştur."


Memurlar.net'in açıklaması

Memurlar.net forumunda yazışan üyelerin, karşılaştıkları her iddiayı hemen toplu maillerle basın organlarına göndermesi, büyük bir sorun oluşturmaktadır. Yukarıdaki haber metninde yer alan, "Puanlar üzerinde oynama yapılarak belli isimler öğretmenliğe alınacaktır" iddialarına hem adayların inanması hem de basın organlarının inanması, yapılanların hiç araştırılmadan yazıldığını göstermektedir. http://bd.osym.gov.tr adresindeki bilgiler ÖSYM tarafından kamu kurumları ve derneklerin kullanımına sunulan verilerdir. Yayımlanan verilerde sadece puanlar ve sıralamalar bulunmaktadır. Burada yer alan veriler sadece istatistiki amaçlarla kullanılan verilerdir. Bunlar üzerinde yapılacak oynama hiçbir değer taşımamaktadır zira MEB Personel öğretmen atama bilgilerini, buradan değil ÖSYM'nin sunmuş olduğu başka bir platformdan almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber