AKP'den Isparta milletvekili Mehmet Sait Armağan da istifa etti!!!

Haber Giriş : 10 Mart 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Isparta milletvekili Mehmet Sait Armağan, partisinden istifa etti. Böylece son dönemde AKP'den ayrılan milletvekili sayısı beşe yükseldi.

Armağan, istifa gerekçesinde AKP'yi 'eski anlayışların yeni versiyonu' olarak nitelendirdi. AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı ise 361'e düştü.


İstifa açıklamasında ağır eleştiriler AKP'den istifa eden Isparta Milletvekili Armağan gerekçesini açıklarken parti yönetimine yönelik çok ağır eleştiriler yöneltti. Armağan, AK Parti'yi hedeflerinden uzaklaşmakla suçladı.

Armağan gerekçesini, ''AK Parti, akılcı, anlamlı ve ortak akla dayanan siyaset üretebilir bir ortam olmaktan uzaklaşmıştır'' sözleriyle açıkladı.

AKP'den istifa eden Isparta Milletvekili Armağan gerekçesini, ''AK Parti, akılcı, anlamlı ve ortak akla dayanan siyaset üretebilir bir ortam olmaktan uzaklaşmıştır'' sözleriyle açıkladı.

Armağan, yaptığı açıklamada, istifasının, kişisel bir tutum değil, ettiği yeminin bir gereği olarak değerlendirilmesini istedi.

Armağan, ''ne yazık ki Türkiye'nin değişim ihtiyacını karşılamak bir yana, her gün sıradanlaşan, mevcut verimsiz sisteme hızla entegre olan, etkinliğini yitiren bir yapı ortaya çıkmıştır'' dedi.

Isparta milletvekili, siyasetin eski hastalıklarının AK Parti'de de baş gösterdiğini belirterek, antidemokratik uygulamalarla, lider sultasının öne çıktığını iddia etti.

Armağan açıklamasını, "bu nedenlerle, aziz milletimizin ve ülkemizin çıkarlarına AK Parti çatısı altında daha fazla hizmet imkanımın kalmadığını görerek istifa kararı almış bulunuyorum'' sözleriyle noktaladı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber