Eş ve sağlık durumu yer değiştirmlerinde harcırah verilecek

Haber Giriş : 10 Mart 2005 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce memurlar.net olarak torba yasa tasarının tam metnini ve bu tasarıya ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon raporunu yayımlamıştık. Bu haberimizde eş ve sağlık durumlarından dolayı yapılan yer değişikliklerinde harcırah verilmesine ilişkin Kanuna ekleme yapıldığını belirtmiştik.

Bilindiği üzere daha önce eş ve sağlık durumlarından dolayı yapılan yer değiştirmelerde harcırah verilmemekteydi. Ancak bu uygulamanın Anayasa'ya aykırı olduğpu istemiyle açılan davaların memur lehine sonuçlanması üzerine söz konusu değişikliğe gidilmiştir.

Meclis Genel Kurulunda dün kabul edilen kanunun metni aşağıdadır.

"MADDE 4.- 10.2.1954 tarihli ve 6245 sayılı Kanunun;
a) 10 uncu maddesinin (1) numaralı bendindeki, "Kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere;" ibaresi, "Zorunlu yer değiştirme, sınav, sağlık sebepleri ve eş durumu (bu madde uyarınca sürekli görev yolluğu almaya hak kazananların eşlerinin atamaları) dışında kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere;" şeklinde değiştirilmiştir. "

Yukarıdaki madde gereğince; zorunlu yer değiştirme, sınav, sağlık sebepleri ve eş durumu (bu madde uyarınca sürekli görev yolluğu almaya hak kazananların eşlerinin atamaları) nedenlerinden dolayı yer değişikliği yapanlara harcırah verilecektir.

Söz konusu Kanun Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber