Kimya/Kimya Teknolojisi Öğretmenleri Genel Bilgi Ve Meslek Dersleri Öğretmenleri kapsamında değerlendirilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 09:16, Son Güncelleme : 28 Kasım 2020 18:02
Kimya/Kimya Teknolojisi Öğretmenleri Genel Bilgi Ve Meslek Dersleri Öğretmenleri kapsamında değerlendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü 24/08/2010 tarih ve 3756 "Kimya/Kimya Teknolojisi öğretmenleri" konulu yazıları ve 09/02/2010 tarihli ve 599 sayılı yazısı ile Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin Anadolu normunda bulunan Kimya/Kimya Teknolojisi alan öğretmenlerinin, atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceklerini açıkladı.

Bilindiği üzere 09/02/2010 tarihli ve 599 sayılı yazıda; Kimya Teknolojisi alanı bulunan mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında Kimya/Kimya Teknolojisi öğretmeni olarak görev yapan öğretmenlerin atölye ve laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilmeleri, bu alanın bulunmadığı okul ve kurumlarda görevli Kimya/Kimya Teknolojisi öğretmenlerin ise genel bilgi ve meslek dersleri Öğretmenleri kapsamında değerlendirilmeleri gerektiği belirtilmiştir.

Kimya Teknolojisi alanı programı uygulanan Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liselerinde bu alanın norm kadrolarının belirlenmesinde, atölye ve laboratuar dersleri teknik ve endüstri memurlar.net meslek liselerinin normal bölüm ders yükleri ile birlikte değerlendirilmektedir. Anadolu bölümündeki Kimya/Kimya Teknolojisi alan öğretmenlerinin aynı zamanda bu alanın atölye ve laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilmesi gerektiğinden, bu öğretmenlere atölye ve laboratuvar derslerinin, ders bütünlüğü de dikkate alınarak eşit olarak dağıtılması gerekmektedir.

Ayrıca, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında, bünyesinde Kimya Teknolojisi alanı programı uygulanmayan okullarda görev yapan Kimya/Kimya Teknolojisi öğretmenlerinin atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamında değil genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri kapsamında değerlendirilerek, aylık karşılığı okutacakları ders saatlerinin bu çerçevede belirlenmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber