Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Haber Giriş : 25 Temmuz 2003 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 7/5/2002 tarihli ve 24748 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliğinin değişik 6 ncı maddesinin;

(d) bendinin (3), (4) ve (5) numaralı alt bentleri,

(e) bendinin (3), (4) ve (5) numaralı alt bentleri ile son paragrafı

(f) bendinin (3) numaralı alt bendi,

(h) bendinin (3), (4) ve (5) numaralı alt bentleri,

(ı) bendinin (3), (4) ve (5) numaralı alt bentleri,

yürürlükten kaldırılmış ve birinci fıkrasına "Başuzman" ibaresinden sonra gelmek üzere "Hukuk Müşaviri" ibaresi eklenmiş, (d) ve (e) bendinin (2) numaralı alt bentlerindeki "14" ibaresi ile (h) ve (ı) bendinin (2) numaralı alt bentlerindeki "12" ibareleri "10" olarak değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki (k) bendi ilave edilmiştir.

?k) Hukuk Müşaviri kadrosuna atanabilmek için;

1) Avukat unvanına sahip olmak,

2) Bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin (f) bendine göre 10 yıl hizmeti bulunmak.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin;

(1) numaralı bendi,

(2) numaralı bendinin (e) ve (f) alt bentleri,

(3) numaralı bendinin (e) ve (f) alt bentleri,

(4) numaralı bendinin (e) ve (f) alt bentleri,

(5) numaralı bendinin (d) ve (e) alt bentleri,

(6) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(7) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(8) numaralı bendinin (d) ve (e) alt bentleri,

(9) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(10) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(11) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(12) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(13) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(14) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(15) numaralı bendinin (d) ve (e) alt bentleri,

(16) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(17) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(18) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(19) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(20) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(21) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(22) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(23) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(24) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(25) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

(26) numaralı bendinin (d) ve (e) alt bentleri,

(28) numaralı bendinin (c) ve (d) alt bentleri,

yürürlükten kaldırılmış;

Aynı maddenin (2) numaralı bendinin (c) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli II sayılı cetvelde Müdür Yardımcısı olarak 2 yıl hizmeti bulunmak.?

(2) numaralı bendinin (b) ve (d) alt bentlerindeki "12" ibareleri "10", (3) numaralı bendinin (c) alt bendindeki "3" ibareleri "2", "6" ibareleri "4", (d) alt bendindeki "3" ibaresi "2"; (4) numaralı bendinin (c) alt bendindeki "3" ibareleri "2", "6" ibareleri "4", (d) alt bendindeki "3" ibaresi "2"; (5) numaralı bendin (b) ve (c) alt bentlerindeki "6" ibareleri "4", "3" ibareleri "2", (6) numaralı bendinin (b) alt bendindeki "3" ibareleri "2", "11" ibaresi "8"; (7) numaralı bendin (b) alt bendindeki "4" ibareleri "3", "3" ibareleri "2", "11" ibaresi "8"; (8) numaralı bendin (b) ve (c) alt bentlerindeki "7" ibareleri "5", "9" ibareleri "7"; (9) numaralı bendin (b) alt bendindeki "6" ibaresi "4"; (11) numaralı bendinin (b) alt bendindeki "3" ibaresi "2"; (12) numaralı bendinin (b) alt bendindeki "4" ibaresi "3"; (13) numaralı bendinin (b) alt bendindeki "4" ibaresi "3", "6" ibaresi "5"; (17) numaralı bendinin (b) alt bendinde yer alan "11" ibaresi "8"; (19) numaralı bendin (b) alt bendinde yer alan "6" ibaresi "5"; (22) numaralı bendin (b) alt bendindeki "5" ibaresi "4", "7" ibaresi "6", "9" ibaresi "7" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Görevde Yükselme Eğitimine alınanlar bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin a-f bentlerindeki ortak ders konularında en az (30) (günde en fazla 7 saat), kurumsal konularda en az (45) saat olmak üzere toplam en az 75 saat olarak düzenlenecek görevde yükselme eğitim programının tamamına katılmaları şarttır.

Yapılacak eğitimin yeri ve zamanı eğitime katılacaklara en az 15 gün önce bildirilir.?

MADDE 4 ?Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 9 ? Görevde yükselme eğitimine alınacakların sayısı atama yapılacak boş kadro ve pozisyon sayısının iki katını geçemez. İki katından az istekli bulunması halinde, durumu uygun olan bütün personel eğitime alınır. Bu eğitime katılacakların sayısı, sınava girecekleri kadro/pozisyon sayısının iki katından fazla olması halinde Genel Müdürlükçe uygun görülecek bir komisyon tarafından, görevler için gerekli olan öğrenim düzeyi, hizmet süresi, sicil, disiplin ve benzeri nitelikleri esas alınarak ek-1 deki değerlendirme formunda belirtilen puanlamaya göre değerlendirilmek suretiyle toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro/pozisyon sayısının iki katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Eğitimi tamamlayanlar ilgili görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanırlar. Başka kurumlarda veya kendi kurumlarındaki başka birimlerde aynı görevler için benzer eğitim almış olanlardan naklen ataması yapılanların bu hakları geçerlidir.

Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olan personelin aynı veya benzer görev unvanları için düzenlenecek müteakip görevde yükselme sınavına katılabilmeleri için, bu unvanlarla ilgili düzenlenecek görevde yükselme eğitimine alınmasına ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin son fıkrası madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Görevde yükselme sınavı yazılı olarak yapılır. Görevde yükselme eğitiminin tamamlanmasını müteakip 1 ay içinde yazılı sınavın yapılmasına yönelik gerekli protokolün tesis edilmesi amacıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na veya Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezi'ne başvuruda bulunulur. Sınavda 100 üzerinden 70 puan alanlar başarılı sayılır.?

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Yazılı sınavı kazananlardan puanları uygun olanlar başarı sırasına göre 3 ay içinde öncelikle bağlı bulundukları birimlerde bulunan boş kadrolara atanırlar. Diğerlerinin atamaları, kadro boşaldıkça yine başarı sırasına göre yapılabilir. Görevde yükselme sınavı sonunda alınan puanların eşit olması halinde atama yapılacak personel ek-1 formdaki puanlama esas alınarak tespit edilir.?

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesindeki "11" ibaresi "8" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 29 ? Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden naklen atama talebinde bulunanların aynı veya daha alt görevlere naklen geçişleri mümkündür; Ancak görevde yükselme eğitimi ve görevde yükselme sınavına tabi olmayan kadro unvanlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen hükümlere göre atama yapılır."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Genel Müdürlük Merkez ve Taşra teşkilatındaki münhal kadro ve pozisyonlara yapılacak açıktan atamalarda 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılacak sınavda başarılı olanlar arasından söz konusu yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde işlem yapılır.?

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

Görevde Yükselmeye İlişkin Genel Şartlar

Ek Madde 2 ? Bu Yönetmelikte belirtilen hizmet gruplarındaki görevlere atanabilmek için;

a) Üst görev yerine ait kullanılabilir kadro ve pozisyon bulunması,

b) Görev unvanları itibariyle belirlenen hizmet sürelerine haiz bulunması,

c) Atama yapılacak unvan ve görevler için uygulanacak disiplin hükümleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 132 nci maddesinde belirtilen unvanlar için uygulanır.

d) Teşekkül veya Bağlı Ortaklık bünyesinde (I) ve (III) sayılı cetvelde görev yapan personelin son sicil notunun olumlu ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının en az 70 puan olması,

(II) sayılı cetvelde görev yapan personelin son sicil ve başarı notunun olumlu olması kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması,

şarttır.

Yönetmeliğin 7 nci maddesinde belirtilen hizmet gruplarına atanabilmek için Teşekkül veya Bağlı Ortaklık bünyesinde en az 2 yıl hizmeti bulunması ve görevde yükselme eğitimini tamamlayarak, yapılacak sınavlarda başarılı olmak gerekir.

Yürürlükten kaldırılan alt bentler nedeniyle diğer alt bentlerin sırası kendi arasında teselsül ettirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 12 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 13 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber