Başbakanlık, Mevzuat Bilgi Sistemini (MBS) Yeniledi

Devletin çıkardığı mevzuat bilgisi daha önce Yargıtay tarafından düzenli olarak güncellenmekte ve yayınlanmaktaydı. Ancak, Yargıtay, bu hizmeti 2002 yılında durdurdu. Şu an ise en güncel mevzuat bilgisi Başbakanlık tarafından yayımlanmaktadır. Geçen yıl içerisinde başlanan ve bu yıl yeniden düzenlenen Mevzuat Bilgi Sistemi (MBS) en son güncel mevzuatı arayan ziyaretçiler için en önemli başvuru kaynağı durumunda. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 12 Mart 2005 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık yayınladığı ve günlük güncellediği Mevzuat Bilgi Sistemine (MBS) http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sistemden yararlanabilmek için daha önce üye olmak gerekmekteydi. Bu uygulamadan geçtiğimiz aylarda vazgeçildi. Şu an, hiçbir kayda gerek olmaksızın sistemden yararlanabilmektedir.

Diğer taraftan, sistemde yapılan yeni bir güncelleştirme ile mevzuat bilgileri WORD formatına uygun olarak yayımlanmaya başlanmıştır. Şu an, sadece Kanunlar için uygulanan bu sistemin, yakın bir zamanda KHK, Yönetmelik, Tüzük, Mülga Kanun ve Geçici Tüzük bölümlerini de kapsayacağına inanıyoruz.

Memurlar.net olarak, devamlı takip ettiğimiz bu sistemi yürüten, Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber