Beceri yarışmaları sınavında görev alan komisyon üyelerine haksızlık yapılmaktadır.

Haber Giriş : 14 Mart 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beceri sınavlarına ilişkin olarak MEB'in görüşü şu şekildedir:

"Endüstri meslek lisesi metal işleri branşında olup, beceri yarışması soru hazırlama komisyonunda görevlendirilen bir öğretmenin, bu görevine bağlı olarak ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılmayacağı hakkında.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 12 nci maddesinin (a) bendinde; "Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, mesleki formasyon, adaylık eğitimi ve beceri yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere her bir sınav komisyon üyeliği için 6, her bir sınav gözcülüğü için 3 saat ek ders ücreti ödenir..."
hükmüne yer verilmiştir.
Bu çerçevede, beceri yarışması soru hazırlama komisyonunda görevlendirilen söz konusu öğretmenin, bu görevine bağlı olarak 6 saat ek ders ücretinden yararlandırılması gerektiği değerlendirilmektedir."

Mevzuat hükümlerine göre beceri yarışması sınavlarında görev alan komisyon üyelerine 6 saat ücret ödenmektedir. Daha fazlasının ödenmesine mümkün bulunmamaktadır.

Fakat bu sınavlarda göre alan komisyon üyelerine ciddi biçimde haksızlık yapılmaktadır. Çünkü normal sınavlarda görev alan komisyon üyeleri bir sınav için yaklaşık olarak 3 saatlerini harcamaktadır. Fakat beceri yarışmaları sınavları meslek liselerinde yapılan uygulama sınavları olduğundan yaklaşık olarak 3 gün sürmekte, bu sınavlara da 6 saat ücret ödenmektedir . Bu durumunda göz önüne alınarak beceri sınavlarının mevzuatta farklı değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber