Egzersizlerde aynı etkinlikten birden fazla öğrenci grubu oluşturulabilir mi?

Ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında yapılan eğitim karşılığında öğretmenlere haftada 6 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Bu konuya ilişkin düzenleme Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 17. maddesine dayanılarak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce yayımlanan "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar" konulu 2010/49 nolu genelgede yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce yayımlanan "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar" konulu 2010/49 nolu genelgesine göre bir okulda aynı etkinlikten birden fazla öğrenci grubu oluşturulabilir mi? Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2010 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce ?Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar? konulu 2010/49 sayılı genelgeyle, Bu etkinliklerin yürütülmesinde görev alacak öğretmenler ve her bir etkinliğe katılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar belirlenmiştir.

Egzersizlerde Aynı Etkinlikten Birden Fazla Öğrenci Grubu Oluşturulabilir Mi?

Bu sorunun cevabı; 2010/49 sayılı genelgenin 5.maddesindeki; ?Öğrenci sayısının grup oluşturmak için öngörülen asgari sayının altına düşmesi, etkinliklerin amacı dışına çıktığının veya etkinlikten beklenen amaçlarla ulaşılmasının mümkün olamayacağının saptanması durumlarında etkinlik derhal durdurulacak ve durdurulduğu tarihten itibaren o etkinlik kapsamında ek ders ücreti ödenmeyecektir. Ayrıca, aynı gurup için yürütülen etkinlikte birden fazla öğretmene ek ders görevi verilemeyecektir.? hükümlerde yer almaktadır.

Bu hükümlere göre; Aynı gurup için yürütülen etkinlikte birden fazla öğretmene ek ders görevi verilemez. Bu hüküm aynı etkinlikten birden fazla öğrenci grubu oluşturulamayacağı anlamına gelmemektedir.

Yani aynı grup için yürütülen etkinlikte genelgede öngörülen öğrenci sayısına bir öğretmen görevlendirilecektir. Bu guruba ikinci bir öğretmen verilemez. Fakat aynı etkinlikten ikinci bir grup kurulabilir.

Örneğin; 12 kişiden oluşan bir izci etkinlik grubu için sadece bir öğretmen görevlendirilir. Fakat oluşturulan her 12 kişilik izci grubuna birer öğretmen görevlendirilebilecektir. Yani izci grubu birden fazla olabilecektir. Bu örnek diğer etkinlikler içinde geçerlidir.

Önemli olan yapılacak etkinliklerin okulda bir ders yılında okutulacak toplam ders saati sayısının %5'ini geçmemesi ile etkinlik gruplarındaki öğrenci sayılarının genelgedeki öğrenci sayılarından aşağıda olmamasıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar" konulu 2010/49 nolu genelgesi için tıklayınız

Kimler; Hangi Alanlarda, Ders Dışı Eğitim Çalışmaları Yaparak Ek Ders Alır? Dosyamıza ulaşmak için tıklayınız

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber