Memurlar.net üyelerinin Sayın Hayati Yazıcı'ya soruları

Devlet Personel Başkanlığı ve Gümrük Müsteşarlığından sorumlu Bakan olan Sayın Hayati Yazıcı bugün (11/11/2010), saat 12:30'da, NTV'de bir programa katılacaktır. NTV vatandaşlardan gelen soruları Sayın Bakana ileteceğini belirtmektedir. Programın verimli geçebilmesi için, binlerce adayın merak ettiği soruların sorulması gerekmektedir. Bu sorular çok fazla değildir. Memurlar.net üyelerinin gerek forumda gerekse ilgili haberde belirtmiş oldukları görüşlerden yola çıkarak, cevaplanmasını önemli gördükleri sorular şu şekildedir:

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 2010 Lisans KPSS, 11 Ağustos'ta ilan edildi. Bu adaylar aylardır, boş kadroların yer alacağı KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasını beklemektedir. Yeni takvime göre KPSS tercih kılavuzu 24 Ocak 2011'de yayımlanacaktır. Devlet, lisans, önlisans ve lise kadrolarını aynı kılavuzda ilan etmekte ısrar etmektedir? Bu ısrarın nedeni nedir? Lisans kadrolarını önlisans/ortaöğretim kadrolarından ayrıştırarak ayrı bir ilana çıkmak çok mu zordur? Neden Lisans mezunları için ayrı bir ilana çıkılmıyor? Neden lisans mezunları 6 ay bekleyecektir?

2- 2010 sınavlarına dayalı yerleştirmelere başvurular 24 Ocak 2011'de alınmaya başlayacak. 2011 yılında bu yerleştirme dışında kaç kez daha memur alımı yapılacaktır. 2010 yılında olduğu gibi, 2011 yılında da, yine Mayıs ve Kasım aylarında yerleştirme olacak mıdır?

3- 2011 yılı Bütçe Kanununda, bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde 50'si kadarına memur alınabileceği yönünde bir madde vardır. IMF ile artık anlaşma yapılmadığına göre bu sınırlama neden kaldırılmamaktadır? Neden geçen yıl 150 bin boşalma olmuş ise bu yıl 150 bin memur alınmamaktadır?

4- MEB, sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçireceğini belirtmişti. Ama hala yapamadı. Yine bir çok kurumda sözleşmeli personelin sorunları yer almaktadır. Ne görevde yükselmeye girebiliyorlar ne yurt dışına gidebiliyorlar ne de amir olabiliyorlar. Neredeyse tüm sendikalar sözleşmeli istihdamın bitmesini istiyor. Hükümet olarak sözleşmeliye kadro verilmesi düşünülüyor mu?

5- 25 hizmet yılını dolduran memurların emekli edilerek, boşalan kadrolara yeni memur alınması yönündeki önerileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

NTV'nin program duyurusu ile ilgili sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber