Gözden kaçan ilanlar

Birden fazla statüde kamuya personel alımı yapılmaktadır. Memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel alımları ÖSYM, itfaiyeci alımları Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, akademik personel alımları YÖK, işçi alımları ise İŞKUR tarafından yayımlanmaktadır. Ancak bir kısım 4/B'li personel alım ilanları, il özel idareleri ve belediyelerin tam zamanlı sözleşmeli personel alımları ve SYDF'lerin personel alımları düzenli olarak bir sitede yayınlanmamaktadır. Bu konuda, ilgili kurumların sorumluluk üstlenmesi uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2010 01:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere 4/B'li personel alımlarının bir kısmı kurumlarca ÖSYM'ye yaptırılmaktadır. Ancak üniversiteler başta olmak üzere 4/B'li personel alım ilanlarının büyük bölümü ise ya gazetelerde yada internet sitelerinde ilan edilmektedir.

Yine il özel idareleri ve belediyelerin sözleşmeli personel alımları genelde kamu kurumlarının internet sitelerinde dahi yer almamaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının personel alım ilanları ancak rastlanılırsa memurlar.net üyelerince memurlar.net forumunda kamuya duyurulmaktadır.

Bu konuda, hem tüm adayların eşit bir şekilde yarışmalarına imkan sağlamak hem de talepte bulunan belediyelerin kalifeye eleman bulmasına imkan sağlamak amacıyla bu ilanlardan,

- il özel idarelerin ve belediyelerin tam zamanlı sözleşmeli personel alımlarının İçişleri Bakanlığınca,

- 4/B'li personel alım ilanlarının Devlet Personel Başkanlığınca,

- SYDF ilanlarının ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce,

ilan edilmesi uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber