Sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmesi ne zaman?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı eşlerin birleşmesini sağlayacak Sözleşmeli Öğretmenlerin Özür Grubu Yer Değiştirmelerini birkaç aydır yapmamaktadır.

Aslında yapamamaktadır demek daha doğrudur. Bunun iki nedeni vardır.

Birincisi Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmesinin yapılabilmesi için boş sözleşmeli öğretmenlik pozisyonu bulunması gerekir.

MEB'de bulunan 70bin civarındaki sözleşmeli öğretmenlik pozisyonu şu anda doludur. Mevzuata göre dolu olan bu pozisyonlara başkasının gönderilmesi mümkün değildir. Sözleşmeli öğretmen pozisyonları illere, ilçelere hatta kurumlara göre tahsis edilmiştir. Bu tahsise göre pozisyonlar dolu olduğuna göre yer değiştirme yapmak da mümkün değildir.

İkinci neden ise KPSS'nin iptali nedeniyle yapılamayan Öğretmen Atamalarıdır.

MEB KPSS ye dayalı yeni atamaları yaptıktan sonra bir çok öğretmen sözleşmeli iken kadroya geçecektir. Böylece pozisyonlar boşalacaktır. Bu boşalan pozisyonlara da eş durumundan yer değiştirmek isteyen öğretmenler gidebileceklerdir.

Örneğin İzmir ilinde Sözleşmeli Öğretmen olan 5 Sınıf Öğretmeni KPSS'ye göre yeni atamada kadrolu atanırlarsa bu öğretmenlerden boşalan 5 Sözleşmeli Öğretmenlik pozisyonu özür grubunda değerlendirilecek ve 5 Öğretmen İzmir'e özür grubundan sözleşmeli olarak gidebileceklerdir. Eğer İzmir'de sözleşmeli öğretmenlik için ayrılan boş pozisyon yoksa ve bu atamada hiçbir öğretmen kadroya geçemezse bu İl'e özür grubundan hiç öğretmen gidemeyecektir.

4/B Sözleşmeli öğretmenlere bakanların ağzından defaten kadrolulardan farkınız yok denildiyse de bu öğretmenlerimize özür grubunda dahi boş kadrosu bulunan tüm okullar açık gösterilmemektedir. Bu durum da mağduriyetlere yol açmaktadır.

MEB'de yapılan planlamaya göre Kadrolu öğretmen ataması tamamlanır tamamlanmaz 4/B Sözleşmeli öğretmenlerin eşlerine, çocuklarına kavuşabilmeleri için özür grubu yer değiştirmeleri yapılacaktır. Tabii ki ve maalesef en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak çalışmış olma şartı ve boş pozisyon sayısına bağlı olarak (!)?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber