'Öğretmen atamalarında branş sıralamaları açıklansın' talebi

Öğretmen atamaları dolaysıyla "Branş sıramaları açıklansın" çağrısı, yine adayların en önemli gündem maddesi olmaya başlamıştır. Ancak, "ÖSYM branş sıralamalarını açıklasın" demek, öğretmen atamalarında hala bir çok parametrenin, adaylar tarafından bilinmediğini göstermektedir. Öncelikle şu hususun bilinmesi gerekmektedir. "Branş sıralamaları açıklansın" çağrısının muhatabı ÖSYM değil, MEB olmalıdır. Ancak, MEB de Ağustos ayında yaptığı açıklamayla, sıralamaları açıklamayacağını kamuoyuna duyurmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, BRANŞ SIRALAMALARINI AÇIKLASIN DEMEK ANLAMSIZDIR

Bazı adaylar tarafından memurlar.net forumunda sık sık dile getirilen "ÖSYM, branş sıralamalarını açıklasın" yönündeki çağrılar doğru değildir.

Zira, öğretmen atamalarında sadece 2010 puanı değil, 2009 puanı da kullanılmaktadır. Yine geçen yıldan bu yana atanan öğretmen sayısı, son sınıfta girilen KPSS10 puanının geçersizliği gibi birden fazla veri ÖSYM'de bulunmamaktadır. Bu nedenle, ÖSYM'nin sadece 2010 KPSS öğretmenlik sınav sonuçlarına dayalı branş sıralamalarını anlamlı bir veri oluşturmayacaktır.

AÇIKLAYACAKSA MEB AÇIKLAMALIDIR

2009 yılından bu yana hangi öğretmenlerin atanadığını MEB bilmektedir. Bu nedenle bir sıralama açıklanacaksa, bu açıklama MEB tarafından yapılmalıdır.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, 17 Ağustos 2010'da yaptığı açıklamayla, branş sıralamalarını açıklamayacağını belirtmiş ve bunun için 7 gerekçe sunmuştur. Tıklayınız. Yapılan açıklamanın temelinde, bir çok adayın kesin bilgi içermeyen sıralamaları kesin olarak algılaması hususu bulunmaktadır. Öyleki, memurlar.net'in 2010 KPSS sonrasında açıkladığı sıralamaların bazı adaylarca yanlış anlaşılması nedeniyle, MEB ikinci bir açıklama yapmış ve bir kez daha bu verilen kesin branş sıralaması olamayacağını belirtmiştir. Tıklayınız.

Yukarıdaki iki linkte, MEB tarafından, branş sıralamalarının açıklanmama sebepleri tek tek belirtilmiş olup, bu hususu adayların dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber