Temmuz'da KPSS-A ve KPSS Öğretmenlik Sınavı Yapılacak

Uzun zamandır tartışma konusu olan bu sene yeni bir KPSS yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmaya Memurlar-Net son noktayı koyuyor. Temmuz ayında KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik düzeyinde sınav yapılacak. ÖSYM Başkanı, "yetkili olmamasına" rağmen Temmuz ayında sınırlı bir sınav yapılacağını belirtmiş ve Milli Eğitim Bakanlığınca sınav için başvuruda bulunulmuş olmasına rağmen, esas yetkili kurum olan Devlet Personel Başkanlığınca doyurucu açıklama yapılmamıştı. Sitemizin de ısrarla takip ettiği konu Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce tarafından da Meclise taşınmıştı.

Haber Giriş : 21 Mart 2005 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılı içerisinde KPSS'nin yapılıp yapılmayacağı sorusu, net olarak ne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin ne de Devlet Personel Başkanı Jale Aygül tarafından cevaplanmamıştı. Sayın Aygül'ün NTV'deki açıklamasında (26.02.2005 tarihinde yayımlamıştık) "KPSS müracaat sayısının az olması dolayısıyla yani kamuya alınacak personel sayısının az olması dolayısıyla bu da bir belli masrafı gerektirdiği için her sene yapılmaması düşünülüyorO konuda bu talep değerlendirilebilir ihtiyaçlara göre. . Ama bu şekilde çok talep olursa bu yeniden değerlendirilir ve o şekilde ele alınabilir, yeniden yani"olduğunu belirtmiş fakat konu muallakta kalmıştı.

Memurlar-Net sitesi olarak konu ile ilgili resmi açıklamanın bir an önce yapılarak binlerce adayın mağduriyetinin giderlmesini arzu ediyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber