TCDD'nin 2008 KPSS'ye göre personel alması, hem hukuki hem de vicdani değildir

Hafta içinde yaptığımız açıklamada, 2010 KPSS Önlisans/Ortaöğretim sınavının yapılması ile birlikte, 2008 KPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresinin sona erdiğini belirtmiştik. Yine o açıklamada, kamu kurumlarının 1 ay sabırlı davranmasını istemiş ve "sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemesi" gerektiğini belirtmiştik. Ancak, hem TCDD hem de İŞKUR, 2010 sınavına girmiş ve sonuçları bekleyen yüzbinlerce adaya haksızlık etmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2010 01:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD'nin yaptığı açıklama göre, partiler halinde 950 makinist, 118 elektronik teknisyeni, 57 Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörü, 75 tren teşkil işçisi alacaktır.

TCDD'nin bu alımlara ilişkin bilgilendirme notunu görmek için tıklayınız.

TCDD uzun bir süreden bu yana ilk kez bu derece yoğun bir personel alımı yapmaktadır. Ancak, bu önemli alım için 2010 KPSS sınav sonuçları beklenmeden ilana çıkılmıştırki, bu doğru bir uygulama değildir.

Bu hatalı ilandaki en büyük kusur ise İŞKUR'a aittir. İŞKUR, işçi ilanlarını yayınlayan bir kurum olarak, geçersiz bir sınav sonucuna göre personel alacak kuruma hayır diyemeyecekse, o zaman ne gibi bir işlev görecektir. En başta İŞKUR'un bu yönde bir ilana hayır demesi gerekmektedir.

Sadece, bu hafta içinde 2008 KPSS sınav sonuçlarına göre, yüzlerce işçi ilanı yayımlanmıştır.

2010 KPSS Önlisans-Ortaöğretim sınavının açıklanmasına sayılı günler kalmıştır. Toplam 120 kişinin alınacağı bu süreçte, mutlak surette adayların beklemesi gerekmektedir. Sınav ilanlarının iptali yönünde açılacak bir davada hem kurumun hem de adayların mağdur olmaması için, söz konusu bu personel alımının, ay sonuna bırakılması uygun olacaktır.

2010 KPSS'ye giren adayların, tepkilerini hem Ulaştırma Bakanlığına hem de TCDD Genel Müdürlüğüne ileterek, sorunun çözümüne katkı sağlamaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber