Sağlık personeli alımında, yerleştirme hatası yapıldı

12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı sonuçları bugün açıklandı. Özellikle önlisans düzeyinde çok sayıda kadronun boş kaldığı görülmektedir. Sitemize gelen bir mail sonrasında yaptığımız araştırmada bunun bir hatadan kaynaklandığını gördük. Yapmış olduğumuz tespite göre; Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM en son güncel olan Nitelik Kod kılavuzunu değil, Mayıs 2010 nitelik kod kılavuzunu esas almıştır. Bu nedenle de aslında başvuru hakkı olan bir kısım bölüm mezunları, tercihlerine yerleşme hakları olmasına rağmen tercih dışı kalmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 22:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemize bugün aşağıdaki türden bir mail gelmiştir. Mail şu şekildedir:

"2010 yılı başkent üniversitesi ilk ve acil yardım bülümünden mezun oldum. okuduğum 2 yıllık süreç içerisinde bölümün adı sırasıyla ambulans ve acil yardım teknikerliği, paramedik ve son olarak ta ilk ve acil yardım olarak değiştirildi. 2010 kamu personeli seçme sınavına mezun olunan bölüm koduna paramedik veya ambulans ve acil bakım teknikerliğini yazarak tercih yapan sınıf arkadaşlarım ösym nin atama listelerinde atanmış olarak görünmesine rağmen ben ilk ve acil yardım koduyla başvuru yapmış olmam nedeniyle yerleştirilemedim. puanım 73 benim tercih listemde bulunan yerlere aynı okuldan mezun olduğum arkadaşlarım daha düşük puanlarla atandılar mağdur durumdayım ilgilerinizi bekliyorum."

Bu mail sonrasında ilk olarak son güncel nitelik kod kılavuzunu inceledik. Burada yer alan yeni düzenlemeye göre 3005 kodunun içinde "Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Bakım, Acil Yardım, İlk ve Acil Yardım önlisans" programları yer almaktadır.

Ancak, 12 bin sözleşmeli sağlık personelinin yer aldığı 2011/3 KPSS Tercih kılavuzunu incelediğimizde, Nitelik kod kılavuzu işlevini gören "POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER" bölümünde, 3005 kodunda sadece "Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik" önlisans programları yer almaktadır.

4201 bölüm kodlu "Acil Yardım";
9178 bölüm kodlu "Ambulans ve Acil Bakım",
9196 bölüm kodlu "İlk ve Acil Yardım",

bölümleri, ana nitelik kodu olan "3005"in içinde yer almamaktadır.

Sağlık Bakanlığı kılavuzunda yer alan nitelik kod kılavuzunun güncel olmadığı görülmektedir. Bu nedenle de, Acil Tıp Teknikeri aranan bir çok kadro boş kalmıştır.

Eğer, Devlet Personel Başkanlığının http://www.dpb.gov.tr/kpssduyuru_01.html adresinde yer alan nitelik kod kılavuzu, son güncel kılavuz ise, Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM eksik bir düzenleme yapmıştır. Bizim yaptığımız araştırma göre Sağlık Bakanlığı en son mayıs 2010 Nitelik Kod kılavuzunu kullanmıştır. (Tıklayınız.)

4B'li personel alımlarını merkezi bir kurum olan Devlet Personel Başkanlığı değil her kurum kendisi yürütmektedir. Örneğin Sağlık Bakanlığı 4B'li personel alımı yapacak ise kendisi ÖSYM ile bir protokol yapmaktave yerleştirme işlemi düzenlenmektedir.

Bu duruma göre, başvuru hakkı olan bazı bölümler, nitelik kod kılavuzuna eklenmediği için, yerleşememişlerdir. Bu nedenle de yerleştirme işlemlerinde hata bulunmaktadır.

Bu konuda Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM'nin bir araya gelerek bir düzenleme yapması veya açılacak davalara göre işlem tesis edilmesi gerekmektedir. Ancak açılacak davaların hangi gerekçeyle açıklanacağı, nelerin iptal edilebileceği net olmadığından, Bakanlığın ivedi olarak bir açıklama yapması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber