KPSS yerleştirmelerine ilişkin soru ve cevaplar (2)

Bir önceki dosyamızda bilgisayar sertifikası, askerlik, sonraki mezuniyet, derecenin 0 olarak gösterilmesi, yanlış tercih yapma durumu gibi en çok sorulan sorulara yanıt verilmiştir. Bugün ise e-posta adresimize gelen diğer sorulara yanıt vereceğiz. Bugünkü dosyamızda ise yaş şartı, ehliyet, memur kadrosuna çalışıp da başvuru yapabilme durumu, 2009 KPSS'nin geçerli olup olmadığı yönündeki sorulara yanıt verilmiştir. * 2010/2 KPSS Robotu Yayında * KPSS yerleştirmelerine ilişkin soru ve cevaplar (1) * KPSS-2010/2 tercih kılavuzunun Tam metni * 2010/2 KPSS Tercih Kılavuzundaki yenilikler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

* KPSS yerleştirmelerine ilişkin soru ve cevaplar (1)

KPSS'DE YAŞ ŞARTI

KPSS kazanmış 39 yaşında bir memur adayının ataması yapılabilirmi. Lütfen cevaplarmısınız

KPSS robotunda yaptığınız sorgulamada, eğer nitelikler bölümünde ayrıca bir yaş şartı yok ise, o kadro için yaş şartı aranmıyor demektir. Zaten, daha önce yapılan düzenlemeler gereğince, açık bir mevzuat hükmü olmadıkça, KPSS tercih işlemlerinde yaş şartı aranamamaktadır. Dolaysıyla 50 yaşında olan adaylar da başvuru yapabilir.

HAMİLELİĞİM ATAMAMA ENGEL OLUR MU?

2010 KPSS B grubu sınavına girdim. 2011 memur alımları için tercih yapacağım. Şu anda hamileyim. ÖSYM' ce yerleştirilmem halinde bu durumum atanmama engel olur mu? Kanunun bu konuda bana tanıdığı haklar nelerdir?

Hamileliğin atamaya engel bir yönü bulunmamaktadır. Üstelik, göreve başladıktan sonra, 657 sayılı Kanunun 104. maddesi gereğince eğer doğum yapmanıza 8 hafta kalmış ise, 1 gün dahi görev yapmış olsanız bile, 8 hafta boyunca aylıklı izinli sayılırsınız.

MEMUR İKEN BAŞKA BİR MEMUR KADROSUNA GEÇİŞ

slm hocam ben ... çalışan aday sosyolog kadrosundayım 2010 kpss puanımla sağlık bakanlığı sosyolog kadrosunu tercih edecem bunun için muvafakat gerekiyormu yada tercih yapabilirmiyim şimdiden teşekkürler

657 sayılı Kanunun 74. maddesi gereğince, bir memurun başka bir memur kadrosuna geçiş yapabilmesi, muvafakatla, yani çalışılan kurum izin vermesi ile mümkün olabilmektedir. Hali hazırdaki mevzuatta her ne kadar aday memurken başka kuruma nakil olmayacağı belirtilmiş olsa da, uygulamada bu kural KPSS ile yapılan yerleştirmelerde uygulanmamaktadır. Dolaysıyla, aday memurlar da, muvafakat alabilirse, KPSS ile yerleştiği yeni memur kadrosuna naklen geçebilmektedir.

KPSS'DE 70 PUAN SINIRI VAR MI?

mrhb benim bi sorum olacaktı KPSS 2010 lisans sınavından 67,940 puan aldım acaba 24 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasındaki tercih işlemleri sırasında başvuru yapabilirmiyim. Tarih bölümü mezunuyum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler kolay gelsin..

4/B'li personel alınırken bazı kurumlar 70 puan şartı koyabilmektedir. Keza işçi alımlarında, başvuru yapabilmek için 2010 KPSS'den 60 ve üzeri almak gerekmektedir. Ancak, ÖSYM aracılığıyla yürütülen KPSS tercih işlemlerinde puan sınırı bulunmamaktadır. 10 puan alanlar dahi başvurabilmektedir. Ancak yerleşebilmek için yüksek puanlı olmak gerektiğinden, 10 puan veya düşük puan alanların da pek fazla şansı bulunmamaktadır.

OBEZLİK MEMURİYETE ENGEL Mİ?

Merhaba, kpss 2010 da önlisans da 81 puan aldım tercih yapıcam fakat bir sorunum var ben şuan 160 kiloyum ve aşırı obez grubuna giriyorum atanırsam problem olur mu ve benim durumum için bir ayrıcalık oluyor mu?

Aşırı kilolu olmak veya aşırı zayıf olmanın yerleştirme işlemlerine olumlu veya olumsuz hiçbir etkisi bulunmamaktadır.

KPDS'NİN EŞ DEĞERİ

Kimya mühendisiyim. 2010 KPSS sınavına girdim ancak KPDS'ye girmedim. Memur ilanlarında ranan niteliklerde KPDS'de nen az C seviyesinde puan almak şartı var. Ben KPSS yabancı dil testini almıştım. Bu puan KPDS yerine kullanılabilir mi?

KPDS'nin eşdeğer tablosu, kılavuzun 3.5 nolu maddesinde açıklanmıştır. Burada, KPDS'nin ÜDS, IBT ve PBT sınavları ile eşdeğerliği yer almıştır. Kılavuz açıklamasında başka bir eşdeğerlilik bulunmamaktadır. Bu nedenle, KPDS belgesi istenen kadrolarda KPSS'deki yabancı dil testini eşdeğer olarak gösteremezsiniz.

EHLİYET SORULARI

İyi çalışmalar. Kadrolar için gerekli niteliklerde ehliyet ve B sınıfı olmasını gerektiren şartı gördüm. C sınıfını belirten ayrıca bir kodda var. Ancak malum C sınıfı B sınıfı ehliyetin kullandığı araçları kullanabilmekte fakat B sınıfı C sınıfının kullanabildiği araçları kullanamaz. Ben C sınıfı ehliyet sahibi olarak B şartı gereken kadrolara başvurabilirmiyim. Tekrar teşekkürler.

Kılavuzun 3.7. nolu maddesi şu şekildedir: "Başvuru şartları arasında ?B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK? niteliği aranan kadroları, ?C?, ?D?, ?E? ve ?G? sınıfı sürücü belgesi sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir.".... Bu maddeye göre, C sınıfı ehliyet sahibi olanlar, B sınıfı ehliyet şartı arayan kadroları tercih edebilmektedir.

MEMUR OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA YENİDEN TERCİH YAPABİLECEK MİYİZ?

benim bir kaç sorum olacak mermurluk ta atandıktan sonra çalışırken tekrar tercih yapabilirmiyiz üniversitede çalışırken başka bir üniversiteye geçebilirmiyiz

KPSS'ye memur olarak çalışanlar da girebilmektedir. Ancak, 2010/2 KPSS tercih işlemleriyle atananlar, KPSS3 puanlarını, ÖSYM'nin yapacağı tercih işlemlerinde bir daha kullanamamaktadır. Fakat, 2012 yılındaki yeni sınava girerek, alınacak KPSS puanıyla yeniden KPSS tercih işlemlerine katılmak mümkündür. Memur olarak çalışanlar, başka bir memur kadrosuna KPSS ile yerleştiğinde ancak muvafakat alarak geçebilirler. Ancak memur olarak çalışanlar bir sözleşmeli pozisyona yerleştiğinde muvafakata gerek bulunmamaktadır.

2009 KPSS PUANI GEÇERLİ MİDİR?

2009 kpss puanım var fakat 2010 da giremedim.şu anki tercih klavuzunda neden tercih yapamıyorum,bu konu ile ilgili bilgi verir misiniz?bildiğim kadarıyla sınavlar 2 yıl geçerli değilmiydi?

2009 KPSS sınav sonuçlarının sadece KPSS-A grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılabileceği sınav kılavuzunda açık olarak yer almaktadır. Hali hazırdaki mevzuata göre, KPSS tercih işlemlerinde sadece 2010 KPSS sınav sonuçları kullanılabilmektedir.

4/B'Lİ ÖĞRETMEN TERCİH YAPABİLİR Mİ?

Şuan 657/4-b sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaktayım.24.01.2011-02.02.2011 memur atamasında tercih yapabilirmiyim.memur olarak atanmam için ne yapmam lazım?

Sözleşmeli olarak çalışanlar, KPSS tercih işlemlerine başvurabilmektedir. Bu kılavuzda sadece memur ve 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır. 4/B'li olarak çalışan, tercih işlemlerine başvurup memur veya sözleşmeli pozisyona yerleşirse, 4/B'li hizmet sözleşmesini fesih ederek ederek yeni görevine başlayabilir.


* KPSS yerleştirmelerine ilişkin soru ve cevaplar (1)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber