Sağlık personeli atamalarındaki hata Meclise taşındı

Sözleşmeli sağlık personeli alım sonuçları 21 Ocak'ta açıklandı. Memurlar.net olarak, 22 Ocak'ta yaptığımız haberde, Sağlık Bakanlığının güncel olmayan nitelik kod kılavuzunu esas almasından dolayı, Ambulans ve Acil Bakım, Acil Yardım, İlk ve Acil Yardım önlisans programı mezunlarının tercihlerinin işleme alınmadığını ve mağdur olduğunu belirtmiştik. Hem Sağlık Bakanlığı hem de ÖSYM, Devleti çok sayıda dava ile karşı karşıya bırakacak ve bazı kadroların boş kalmasına neden olan bu önemli hata hala bir açıklama yapmamıştır. Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT, söz konusu bu hatayı Meclis gündemine taşımıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2011 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıda yazılı olan sorunun Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.25.01.2011

Ahmet Duran BULUT

Balıkesir Milletvekili

ÖSYM Başkanlığınca, 2008 yılı ÖSS yerleştirilmesinde Ambülans ve Acil Bakım Teknikeri olarak öğrencilerimiz üniversiteye yerleştirilmişlerdir. 2009 yılında YÖK'ün almış olduğu bir kararla Ambülans ve Acil Bakım Teknikeri Bölümünün adı Paramedik olarak değiştirilmiştir. YÖK Başkanlığı 29.04.2010 tarih ve 014835 sayı ile Paramedik bölümü bulunan üniversitelere gönderdiği yazıda ise bölüm adının İlk ve Acil Yardım olarak değiştirildiğini belirtilmiştir.

İki yıllık olan bölümlerini bitiren öğrencilerimiz, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına girmişler ve 28 Kasım 2010 tarihli ÖSYM başvuru tercihinde bölümlerini İlk ve Acil Yardım olarak belirtmişlerdir.

2011/3 Sağlık Bakanlığı yerleştirmelerinde 3005 kod içinde, Ambülans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, İlk Yardım Teknikerliği Acil Yardım Teknikerliği belirtilmesine rağmen 9196 program kodu olan İlk ve Acil Yardım Teknikerliği Sağlık Bakanlığı KPSS 2011/3 sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelik kılavuzunun adaya ait mezun olunan program/alan kodlarında belirtilmemiştir.

İlk ve Acil Yardım Teknikeri olan gençlerimiz puanlarının yüksek olmasına rağmen mezun olunan alan/program kodlarının kılavuzda yer almaması yani güncellemelerin yapılmaması nedeniyle kılavuzda yer almamış ve bu sebeple atanamamışlardır. Kendilerinden daha düşük puan alan ancak Ambülans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, İlk Yardım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği bölüm kodlarını kullanan meslektaşları atanmışlardır.

İlk ve Acil Yardım Teknikeri olan arkadaşlarımızın kodlarının güncellenmemiş olması ile mağdur olmuşlardır. Bu mağduriyetin giderilmesi ve öğrencilerimizin hak kaybının önüne geçilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapacaksınız?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber