ÖSYM, 1 günde açıklanması mümkün KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

2010 yılının geciken KPSS tercih işlemlerine başvurular, 24 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında alınmıştı. Tüm işlemler, adayların T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek internet üzerinden alınmıştır. İşlemlerin hiçbir aşamasında, postalama, kağıt, evrak vs. kullanılmamıştır. İnternet üzerinden alınan işlemlerin sonuçlandırılmasında 1 gün dahi fazladır. Bu nedenle, ÖSYM Başkanı Sayın Ali Demir'den, 1 milyonu aşkın adayı ilgilendiren böyle bir konuda insiyatifi ÖSYM programcılarına bırakmaması ve sonuçların bugün açıklanması talimatını vermesini talep ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aslında; 2010 yılı Kasım ayında yapılması gereken, ancak Ocak 2011'e ertelenen 2010/2 KPSS tercih işlemlerinde 6 bin 500 kadro yer almıştı.

Kılavuzda yer alan bilgiler gereğince adaylar, 2 Şubat 2011 tarihi saat 23:59'a kadar internet üzerinden başvuru yapmıştı.

Daha önce de bir çok defa açıkladığımız üzere, işlemler elektronik ortamada alındığı için sonuçların hemen açıklanması mümkündür. ÖSYM'nin hemen açıklanması mümkün olan işlemin sürecini uzatması, adil bir yerleştirme yapılacağı imajını zedelemektedir. Kopya skandalı sonrasında, kurum içerisindeki kirli ilişkilerin basına sızmasıyla zedelenen kurum imajı, bir kez daha yıpratılmamalıdır.

Bir çok işlemi internet üzerinden yürüten, tüm servislerinde kendi yazılımlarını kullanan bir firma olarak, bu işlemlerin 1 gün içerisinde açıklanabileceğini bilmekteyiz.

Bu nedenle, ÖSYM Başkanı Sayın Ali Demir, 1 milyonu aşkın adayı ilgilendiren böyle bir konuda insiyatifi programcılara bırakmamalı ve sonuçların bugün açıklanması talimatını vermelidir. Aksi halde, ÖSYM programcıları, sözleşmeli sağlık personeli alımında olduğu gibi, sonuçların açıklanmasını 5 gün sonraya bırakabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber