İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2010/2 KPSS'de, 1 kişi için kadro açmışlar

2010/2 KPSS tercih işlemlerinde 6 bin 500 kadro yer aldı. Bu kadrolara 1 milyon 333 bin kişi başvurdu. Ancak 112 kadro boş kaldı. Bunun en büyük nedeni, kurumların yeterli mezunu olmayan bölümleri tercih etmesidir. Bir kaç yerleştirmedir sürekli aynı sorun yaşanmaktadır. Bu sorunun önüne geçebilmek için, kurumların kadrolar için belirledikleri bölümlerden yeterli mezun olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2011 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arpaçbahçiç belediyesi Kütüphaneci nolu kadrosu için "Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programından mezun olmak" şartını aramıştır. 2010 yılı KPSS sıralamalarına göre, bu bölümden sadece 1 kişi sınava girmiştir. Ancak o kişi de burayı tercih etmemiş ve kadro boş kalmıştır.

Yine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mühendis kadrosu için 4616 kodlu "Enerji Sistemleri Mühendisliği lisans programından mezun olmak" şartını belirlemiştir. Oysaki bu bölümden sınava giren bir aday dahi bulunmamaktadır. Kadro boş kalmıştır.

İŞTE LİSANS DÜZEYİNDE OLUP DA BOŞ KALAN KADROLAR VE NEDENLERİ

3024567 nolu kadroda; Bilgisayar İşletmeni kadrosu için 4529 kodu olan "Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri lisans programlarının birinden mezun olmak" niteliği aranmıştır. "Bilgisayar"dan 9, "Bilgisayar Bilimleri"nden 7 aday, 2010 KPSS'ye girmiştir. Bu derece az aday girmiş olmasına rağmen, bir kadro için dahi olmuş olsa sadace 16 kişiyi ilgilendiren bir düzenleme yapılması doğru değildir.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de, çözümleyici kadrosu için yine 4529 kodunu istemiştir. Kadro boş kalmıştır.

Diyetisyen kadroları boş kalmıştır. 690 kişi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunu olarak sınava girmiştir. Bu koşulda bir yanlışlık bulunmamaktadır. Sadece bu bölüm mezunlarının kamuyu tercih etmediği görülmektedir.

Enformasyon memuru: Bu kadro için 4700 kodlu "Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından mezun olmak" şartı aranmıştır. Bu bölümden ise sadece 61 kişi sınava girmiştir. Eğer dikkatli davranılmış olsaydı, bu bölüme yakın bir bölüm daha şartlar arasına yazılarak, kadronun boş kalmasının önüne geçilebilirdi.

Fizyoterapist: Bu kadro için; 4587 kodlu "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programından mezun olmak" şartı aranmöıştır. 1948 aday bu bölümden mezun olarak sınava girmiş görünmektedir. Bu koşulda bir yanlışlık bulunmamaktadır. Sadece bu bölüm mezunlarının kamuyu tercih etmediği görülmektedir.

Kütüphaneci: Arpaçbahçiç belediyesi 4101 nolu kadro için "Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programından mezun olmak" şartını aramıştır. 2010 yılı KPSS sıralamalarına göre, bu bölümden sadece 1 kişi sınava girmiştir. Ancak o kişi de burayı tercih etmemiş ve kadro boş kalmıştır.

Memur: MKEK, bu kadro için 4502 kodlu "İnsan Kaynakları Yönetimi lisans programından mezun olmak" şartını aramıştır. Bu bölümden sadece 8 kişi sınava girmiştir. Sadece 8 kişinin sınava girdiği bir bölüm için kadro şartı belirlemek uygun değildir.

Mühendis: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mühendis kadrosu için 4616 kodlu "Enerji Sistemleri Mühendisliği lisans programından mezun olmak" şartını belirlemiştir. Oysaki bu bölümden sınava giren bir aday dahi bulunmamaktadır. Enerji Mühendisliğinden ise 9 kişi sınava girmiş görünmektedir.

Sosyal Çalışmacı: Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler lisans programlarından mezun olup sınava giren aday sayısı 900 olmasına rağmen, bu kadro boş kalmıştır.

VHKİ: İçişleri Bakanlığı VHKİ kadrosu için "Resterasyon, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım lisans programından mezun olmak" şartını belirlemiştir. Bu bölümden sınava giren aday sayısı sadece 50'^dir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber