Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav, Atama, Nakil ve Görevde Yükselme Yönetmeliği`nde değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 02 Ağustos 2003 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav, Atama, Nakil ve Görevde Yükselme Yönetmeliği`nde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete`de yayımlarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğine göre, teşkilatta daha önce görev yapmış olmasalar da İlahiyat Fakültesi`nde öğretim üyesi olarak 10 yıl görev yapmış olanlar Başkan Yardımcısı ve il müftüsü olarak atanabilecekler.

İl müftü yardımcısı atamasıyla ilgili olarak, yönetmelikte yer alan, ``vaizlik ve üstü sayılan görevlerde fiilen toplam 5 yıl görev yapmış ve bu sürenin en az 3 yılını fiilen ilçe müftüsü veya eğitim merkezi müdürü olarak geçirmiş olmak`` hükmü de yeniden düzenlendi.

Buna göre, ``Başkanlık teşkilatında veya İlahiyat Fakültesi`nde 7 yıl görev yapmış olan`` kadınlar için bu şart aranmayacak.

haber7.com


2.8.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav,Atama, Nakil ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 23/11/1999 tarihli ve 23885 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav,Atama, Nakil ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinin değişik 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının 2 nolu bendinin (b) alt bendi, 4 nolu bendinin (b) alt bendi, 5 nolu bendinin (c) alt bendi, 8 nolu bendinin (b) alt bendi, 36 nolu bendinin (b) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve 37 nolu bendinin (b) alt bendine aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

?2 ? b) Başkanlık teşkilatında en az beş yılını müftülük veya üstü sayılan görevlerde geçirmiş olmak kaydıyla vaizlik veya üstü sayılan görevlerde toplam on yıl veya İlahiyat Fakülte/Fakültelerinde öğretim elemanı olarak toplam on yıl görev yapmış olmak,?

?4 ? b) Hafız olmak, (kıraat-ı aşere kursunu bitirmiş olmak tercih sebebidir.)?

?5 ? c) Kıraat-ı aşere kursunu bitirmiş olmak,?

?8 ? b) Başkanlık teşkilatında eğitim merkezi müdürü, ilçe müftüsü,Başkanlık merkezinde şube müdürü veya üstü sayılan görevlerde fiilen toplam beş yıl veya İlahiyat Fakülte/Fakültelerinde öğretim elemanı olarak on yıl görev yapmış olmak,?

?36 ? b) Başkanlık teşkilatında, en az beş yılını ilçe müftüsü, il müftü yardımcısı veya eğitim merkezi müdürü olarak geçirmiş olmak kaydı ile vaizlik veya üstü sayılan görevlerde toplam on yıl veya İlahiyat Fakülte/Fakültelerinde öğretim elemanı olarak on yıl görev yapmış olmak,?

?Ancak bayanlardan Başkanlık teşkilatında veya İlahiyat Fakülte/Fakültelerinde yedi yıl görev yapmış olanlarda bu şart aranmaz.?

Yürürlük

MADDE 2 ?Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber