e-bildirge gönderen memurlar, SGK'nın idari para cezalarından şikayetçi...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki ileti, Haber Gönder ile memurlar.net'e gönderilmiş olup, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Sayın memurlar.net yöneticileri, ben kamu kuruluşunda mutemet olarak çalışan bir memurum.

2008 yılında Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu olarak hizmet vermeye başladı. Sosyal Güvenlik Kurumuna tüm çalışanların emekli kesenekleri maaşlarından kesilerek gönderilmekte ve e-sgk sistemi üzerinden kurum görevlilerine verilen yetkilerle kesinti yapıldığına dair e-bildirgeler gönderilmektedir. Fakat bu e-bildirge sistemi uygulanmaya başladığı tarihten bu yana nasıl uygulanacağı ile ilgili, yetki verilen hiç bir mutemede eğitim verilmemiş olup, halende eğitim verilmeden bu sistemde mutemetler tarafından işlem yapılması istenilmektedir.

Biz mutemetler elimizden geldiğince bu işleri kendi çabalarımızla ve diğer mutemet arkadaşlarla bilgi paylaşımı yaparak uygulamaya çalışmaktaydık ki, SGK tarafından kesilen İdari Para Cezaları bizlerin kabusu olmaya başladı. Hiç bir eğitimi verilmeden uygulanması istenilen bu sistemde kurum adına kesilen İdari Para Cezalarının yetkili memurlardan tahsil edileceği bildirilmektedir. Elimize geçen maaştan çok kesilen cezaları nasıl ödeyeceğiz.

Araştırdığım kadarı ile Kamu Kurumlarının %80'i bu cezalardan nasibini almış ve bunalım içine giren mutemet arkadaşlarım vardır.

Yanlış veya geç yapılan bu işlemlerde devletin zarara uğratılmadığı ortadadır, paralar hesaplara yatırılmış fakat bildirimleri sistemden yada kurumda bulunan internetin çalışmamasından dolayı geç gönderim yapılmıştır.

Ayrıca SGK' da görevli personeller ile yaptığımız görüşmelerde kendi kurumlarına bile ceza yazdıklarını bildirmektedirler ki ne adar acı olsa gerek, bizlerden istedikleri uygulamaları kendi personellerini bile eğitimsiz bırakan bir kurum nasıl doğru bir iş yapabilir açıkcası merak konusu:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber