İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, artık öğretmen adaylarına, resmi açıklamayı yapmalı!

Başbakan Erdoğan, 18 Mart 2011 tarihinde, Çanakkale'de, Deniz Zaferi protokol törenlerine katıldı. Bu tören sırasında, Matematik öğretmenliği mezunu bir öğretmen adayının, hem Başbakanla hem de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubuklu ile yaptığı görüşme, sadece memurlar.net forumunda değil tüm öğretmen adayları arasında büyük bir heyecan yaratmış. Bu görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın sorusu üzerine Sayın Çubukçu ek alım yapacaklarını, ek alım rakamını da 30 bin olarak planladıklarını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının artık resmi olarak, öğretmen adayları üzerindeki tedirginliği gidecerek resmi bir açıklama yapması yerinde olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mart 2011 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞTE SEZİN HOCA'NIN AĞZINBDAN, YAPILAN GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Değerli meslektaşlarım, kardeşlerim yoldaşlarım....

Uzun bir o kadar yorucu bir gün. Öncelikle yazılanlardan msjlardan telefonlardan çok duygulandım gururlandım hepinize teşekkür ederim. Sizin inceliğiniz karşısında ezildim. Dualarınız içinde Allah razı olsun. Sabah Hakan hocamız(teşekkür ediyorum) Çan'dan geldi, İkbal yuksek lisanstan dostum... O da bana katıldı.

Yarım saatlik bir stada girme mücadelesinden sonra güvenlikleri aşıp protokal kapısına gelebildik. Basını bile protokal kısmına alamayacaklarını söylediler. Dedim "yerim hazır, il başkanının misafiriyim, arayayım kendisini" dedim. Aradım. İl başkanı gerekeni söyleyince içeriye alıp yerimizi gösterdiler. Hayatımda ilk defa etrafımda bu kadar çok milletvekili, bakan, danışman ve koruma vardı. Korumaların gözleri bizlerdeydi neden mi? Tek yabancı bizdik dışarıdan olan. Sonra program başladı, bu arada il başkanının yanına gittim "buradayım, geldim" diye. Dedi programdan sonra nimet cubukçuyla görüştüreceğim. Tamam dedim oturdum yerime. Başbakanımızla aramda 10 koltuk vardı sadece. Ancak ne mümkün o kadar yakınsınız ama bir o kadar da uzak. Sonra Nimet Çubukçu'nun korumasının yanına gittim. Dedim konuşmamız olacak ne zaman uygun olur? "Notunuzu yazın, ileteyim" dedi. Bu arada bana da korumalardan ikaz geldi "yerinden kalkmayasın" diye. "Program bitecek" diyorum "uçup gidecek" diyorum, ulaşamayacagım. Açıkçası baya umutsuzluğa kapılmıstım. Bu arada Başbakanımız kürsüde konusma yaptı. Dönerken fırladım yerimden, mektubum da elimde. Yanına 2 adım kala korumalardan ulaşamadım. Başbakanımızın asistanıydı sanırım. "Bana söyleyin" dedi. Mektubu aldı "kesin ileteceğim" dedi. Dedim benim Başbakana ulaşmam gerekiyor diye, magduriyeti anlattım uzun uzun... Acıdı halimize, dayanamadı büktü boynunu, dedi gececeği korikorda bekleyin. Nimet Çubukçu'yu beklerken Başbakanı da yakalayın dedi. Gittim koridorda. Oradaki korumalara söyledim. "Ben yabancı değilim birazdan Başbakanımızla konusacagım engel olmayın da rahat rahat konuşayım" dedim. Adam demesin mi? Biz sizi tanıyruz. Matematik öğretmenisiniz. Mağdursunuz. Okan'dan tanıyorlarmış zaten. Diğer korumaların hepsine kulaklıkla anons geçildi durum engel olunmasın diye. Bu arada Başbakanımız geldi geldiiii, tuttum elini öptüm. öptürmedi. Sonra elini iki elimin atrasına aldım :) mağduryetimizi hızlıca anlattım. Dedim "Başbakanım KPSS magdurlarıyız, iyi puanlarla 2010 magduriyetinden dolayı atanamadık. Bize ek alım yapın, bizi bu magduriyetten kurtarın" dedim. Bu sırada Nimet Çubukçu da geldi yanımıza.

Başbakanımız sordu ona sordu: "Bakan hanım ne yapacagız öğretmenlerimizi?"

Bakanımız: Sınav öncesi ek alım yapacagız dedi.

Başbakanımıza dedim bizim magduriyetimiz giderecek kadar olsun sayı dedim. Başbakanımız bakana dedi ne kadar düşünüyorsunuz. Dedi. Şuan elimizde 40 bin var. 30 bin sınavdan önce almayı planlıyoruz dedi. Dedim branslara agırlık verin lütfen. Başbakan bransın ne senin dedi. Dedim matematik. Yüksek lisansımı da yaptığımı belirttim. Birincilikle mezun da oldum dedim.

Nimet Çubukçu arada 30 bin düşünüyoruz deyince, o sevincle Başbakanımızın elini bırakıp bakanımıza sarıldım. Dedim "teşekkür ederiz". Sonrada otobüse kadar yolcu ettik. Başbakanımız otobuse binince de bize baktı ve elini kalbine koydu bizde oyle yaptık sonra gitti....

Evet gunumuz böyle geçti dostlarım.. Alım kesin olacak öyle görünüyor. 30 bin mi olur 20 bin mi bilmiyorum ama ugraşmaları 30 binmiş. Artık birinci elden ulaştık isteğimizi ilettik. Artık magduriyetimizi biliyorlar.. Alım için ugrasacaklar...Uğrasıyorlar... Hakkımızda hayırlısı olsun bundan sonra.. Alım olacak sayı inşallah hepimizi tatmin eder ve allah yardımcımız olsun. Bu görüşme için protokole aldırtan Muzaffer Kutluya (il başkanı), yüreğiyle yanımda olan hocalarım olan sizlere teşekkür ediyorum. Sürekli telefonla destek msjları atan kaçaga da tabi. Bu arada benim puanım yetmezse diye pazartesiden itibaren ders çalışmayya başlayacagım :)

Yüzümüz gülsün artık.... :)

Sevgilerimle....

Sezin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber