Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği ile polis adaylarının haiz olacakların yeni şartlar açıklandı

Haber Giriş : 04 Ağustos 2003 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği ile polis adaylarının haiz olacakları yeni şartlar açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlara alınacak öğrencilerde, emniyet teşkilatına ilk atamalarda, öğrencilikte veya memuriyette hastalanma durumlarında, idari polisliğe geçişlerde, hizmet sınıfı değişikliklerinde ve atamalarda aranacak sağlık şartlarına ilişkin esas ve usulleri düzenleyen Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, Polis Koleji'ne alınacak öğrenciler, hematoloji, gastroenteroloji, endokrinoloji, nefroloji, immünoloji, ramotoloji ve enfeksiyon hastalıkları yönünden tam ve sağlam olacak, herhangi bir operasyon geçirmiş olmayacak. Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programına alınacak öğrencilerde de aynı sağlık şartları aranacak.

Polis Koleji Müdürlüğü'nce aday öğrencilerin sağlık kurulu raporları okulun denetim ve gözetiminde, tam teşekküllü hastanelerden alınacak.

Polis Koleji mezunlarının Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksek okul lisans programlarına geçişlerinde, tekrar sağlık kurulu raporu istenmeyecek, mevcut sağlık durumları ile eğitimlerine devam edecekler.

Öğrencilerin sağlık durumlarının takibi ve okullardaki koruyucu hekimlik hizmetleri okul başhekimliğince yapılacak. Her öğrenci için okul başhekimliklerince sağlık dosyası tutulacak.

Öğrenciliği sırasında rahatsızlık tespit edilenlerin tedavi ve takipleri yapılacak.

Kötü huylu tümör, organlarda komplikasyon yapmış şeker hastalığı ve beden hareketlerini bozacak derecede hastalığı olan Polis Koleji öğrencilerinin istekleri halinde fen liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler ve dengi okullara, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ise istekleri halinde denk bir lisans veya ön lisans programına geçişlerini sağlamak için idarece çalışma yapılacak.

Hastalığı nedeniyle silah taşıma ehliyetini kaybeden personelin silahı hastalığı düzelip silah taşıma ehliyetini kazanana kadar birimlerince geçici olarak alınarak, muhafaza edilecek. Bu durumda olan personel, hakkında yapılacak işlemler sonuçlanıncaya kadar faal hizmetlerde çalıştırılmayacaklar. Ayrıca, varsa diğer ruhsatlı silahlarının da muhafazası için ilgili birimlere konu bildirilecek.

Çarşı ve mahalle bekçisi unvanlı personelde de polis memurlarında aranan sağlık şartları aranacak.

-POLİS KOLEJİ'NE ALINACAK ÖĞRENCİLERDEKİ BOY ŞARTI-

Polis Koleji'ne alınacak öğrencilerde bedensel ve hormonal gelişim devam etmekte olduğundan 13 yaşından gün almamış olan erkeklerde 139, kızlarda 144, 14 yaşından gün almamış erkeklerde 144, kızlarda 147, 15 yaşından gün almamış erkeklerde 151, kızlarda 151, 16 yaşından gün almamış erkeklerde 156, kızlarda 156, 17 yaşından gün almamış erkeklerde 160, kızlarda 160 santimetre boy şartı aranacak.

Polis Koleji'nden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programına alınacak öğrencilerde boy ve beden kitle indeksi şartı aranmayacak.
Polis Koleji'ne alınacak öğrencilerde hormonal gelişim henüz tamamlanmadığından genital sistemdeki tali cinsiyet karakteri denilen özellikler öğrenciliğe kabulde dikkate alınmayacak.

Emniyet Teşkilatına Alınacak Öğrenciler, Aday Memurların Asalet Tasdikleri ve İdari Polisliğe Geçiş ile Memuriyet Sırasında Hastalanan Personelde Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik ile Emniyet Teşkilatında Fiili Polis Hizmetleri Dışındaki Hizmet Birimlerinde Görevlendirilecek Personel Hakkında Uygulanacak Esaslara Dair Yönetmelik ek ve değişiklikleriyle yürürlükten kaldırıldı.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber