Merzifon belediyesi, 210 adayın emeğini harcadı

İtfaiye eri alımı, genel KPSS yerleştirmeleri dışında yürütülmektedir. Duyurular, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yayımlanmaktadır. Ancak daha önce bir çok kez belirtmemize rağmen, "bizzat başvuru, noter onay, puan sınırı, bölüm sınırlaması" gibi çok çeşitli engellerle belediyeler adaylara resmen zulüm etmektedir. Bunun son örneği Amasya Merzifon belediyesinde yaşandı. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2011 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 Mart 2011'de memurlar.net'te yer alan ilana göre, Amasya Merzifon belediyesi, 17 itfaiye eri alacağını duyurdu. İlan metnine göre başvurular bizzat yapılacaktı.

Sınava diğer illerden gelen adaylar da olmak üzere 210 aday başvurdu. 210 aday bu sınava girebilmek için parasını ve mesaisini harcadı.

Ancak başvuru sırasında, belediye yetkilileri, verilen tüm belgelerin noter onaylı olmasını istedi. Adaylar ismeye istemeye olsa da, noter onayını yaptırdılar. 300 liraya yakın masraf yapıldı.

11 Nisan 2011 tarihli açıklamada ise belediye, başvuru sürecindeki aksaklıklar nedeniyle ilanı iptal ettiğini duyurdu.

Başından bu yana haksız ve adaletsiz olduğu belli olan bir uygulamada İçişleri Bakanlığının, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün neden ısrarcı olduğu anlaşılamamaktadır.

Her belediye kendisine yakın gördüğü, hatta Bitlis Adilcevaz belediyesi örnekliğinde görüldüğü gibi başkanının bizzat oğlunu almaya çalıştığı uygulamalar yaşanmaktadır.

Danıştay veya idari yargı kararı beklenmeksizin artık bu saçma ve adaletsiz uygulamaya son verilmesi gerekmekte ve itfaiye eri alımı yapılacaksa da, adaylara zulmetmeden genel KPSS yerleştirmesi ile alım süreci tamamlanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber