Mayıs ayı KPSS yerleştirmeleri ertelenmemelidir

12 Nisan 2011 tarihinden bu yana, memurlar.net forum sayfalarının KPSS bölümlerinde, Devlet Personel Başkanlığından alınan bilgiler doğrultusunda, Mayıs ayı KPSS yerleştirmelerinin erteleneceği yönünde haberler yer almaktadır. Söz konusu bu haberler, adaylar arasında büyük tepki toplamaktadır. 14 Nisan 2011 tarihinde yayımlanan ankette ise memurlar.net ziyaretçilerinin yüzde 80'e varan orandaki büyük bölümü, kadro az dahi olsa Mayıs ayı KPSS yerleştirmelerinin daha önceden planlandığı gibi vaktinde yapılmasını istediğini belirtmiş olup, adayların bu isteklerine uygun davranılmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2011 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Personel Başkanlığının, 2011 yılı KPSS yerleştirmelerine ilişkin önceki duyurusu şu şekildedir:

"ÖSYM Başkanlığıyla birlikte yapılan çalışmalar neticesinde 2011 Yılına ait ilk yerleştirme işlemine ilişkin olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duydukları personele ilişkin taleplerinin 1 Mart- 8 Nisan 2011 tarihleri arasında Devlet Personel Başkanlığına gönderileceği, bu kadroların incelenmesini müteakip taleplerin Devlet Personel Başkanlığınca 9 Mayıs 2011 tarihine kadar ÖSYM Başkanlığına gönderileceği ve tercih işleminin ise 30 Mayıs-8 Haziran 2011 tarihinde yapılacağı hususu kamuoyuna ilan edilmiştir."

Buna göre, kamu kurumlarının atama yapmak istedikleri kadroları Devlet Personel Başkanlığına bildirme süresi, 8 Nisan tarihinde sona ermiştir. Şimdi, gönderilen taleplerin hukuki olarak incelemesi sürmektedir.

Devlet Personel Başkanlığının, kendi başına kadroları arttırma veya azaltma gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Bu kurum, sadece, kendisine gönderilen kadro taleplerindeki hukuki sorunları çözümleyerek, ÖSYM'ye göndermekle yükümlüdür.

Ancak, süreç bu şekilde bilinmekteyken, memurlar.net forum ortamında yayılan ve kısmen teyit ettiğimiz bir bilgiye göre, Mayıs ayı KPSS yerleştirmelerinin ertelenmesi düşünülmektedir.

Böyle bir idari kararda en doğru bakış açısı, böyle bir işlemden etkilenecek adayların ne düşündüğüdür. 14 Nisan 2011 tarihinde yapılan ankete göre, ziyaretçilerin yüzde 80'ine yakın bir bölümü, kadro sayısı az olsa dahi, KPSS yerleştirmelerinin daha önce planladığı gibi yapılması gerektiğini belirtmektedir.

Kamu kurumu yöneticilerinin, işlemden etkilenecek adayların görüşlerine önem vermesi gerekmektedir. Dolaysıyla, Mayıs ayı KPSS tercih işlemlerinin, daha önceden planladığı gibi 30 Mayıs-8 Haziran 2011 tarihinde yapılması, adayların beklentilerinin karşılanması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber