İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeliler yetki kanunuyla kadroya alınabilir

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çalışmalarına başladıklarını, bunun meclisten çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılıp yapılamayacağını araştırdıklarını, bu mümkün olmadığı taktirde 12 Haziran seçimleri sonrası kanun ile bu işin çözümleneceğini belirtmiştir. Meclisten geçen ve Cumhurbaşkanlığı makamının onayına sunulan yetki tasarısı, sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesine imkan tanımaktadır. Bu nedenle bu söz, 12 Haziran seçimleri sonrasına bırakılmamalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KHK hazırlanırken Sözleşmelilerin düşünülmedi mi?

Sayın başbakanın yaptığı açıklamadan anlaşıldığı üzere, meclisten KHK çıkarma yetkisi alınırken 4B sözleşmeli personelin kadroya alınması hususu düşünülmemiştir. Başbakanın sözleri bunun itirafı anlamındadır.

KHK ile mümkün mü?

Evet mümkün çünkü KHK'nın çıkarılma amacı;

?Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen memurlar, işçiler, sözleşmeli personel ile diğer kamu görevlilerinin çalışmalarında etkinliği artırmak üzere, bunların atanma, nakil, görevlendirilme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ve emekliye sevk edilme usûl ve esaslarına, ilişkin konularda düzenlemelerde bulunmak üzere Bakanlar Kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermektir.?

Şeklindedir.

Ayrıca çıkarılan yetki kanununda;

?b) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen memurlar, işçiler, sözleşmeli personel ile diğer kamu görevlilerinin, atanma, nakil, görevlendirilme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ve emekliye sevk edilme usûl ve esaslarına ilişkin olarak;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda,

?

yapılacak değişiklik ve yeni düzenlemeleri kapsar.?

hükmü bulunmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere bakanlar kurulu 657 sayılı kanununda değişikliğe gidebilecektir.

4B sözleşmeli personelin 657 sayılı kanunun 4.maddesine göre çalıştırılmaktadır. Bu maddede yapılacak düzenleme ile Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmeleri mümkündür.

Başbakan sayın Erdoğan seçim sonrasına işi bırakmadan bu düzenlemeyi yapmalıdır. Aksi halde çalışanlar yine tereddütler yaşayacaklardır. Düzenlemenin seçim sonrasına bırakılması, "hadi bizi iktidar yapın sonra bu işi yapalım" anlamına gelir ki, bu bugüne kadar konu ile ilgili verilen sözlerin göz ardı edilmesi demektir. Kaldı ki aynı yönde yaklaşımı mevcut partilerin neredeyse tamamı sergilemekte ve 4B sözleşmeli personelin koşulsuz kadroya alınacaklarını ifade etmektedirler.

Diğer partilerin şu anda bunu gerçekleştirme şansları yoktur ancak ve ancak iktidar olduklarında gerçekleştirebilirler fakat Sayın Başbakan bu düzenlemeyi meclisten aldığı yetkiyle bakanlar kurulundan çıkararak gerçekleştirebilir.

Kanun Hükmünde Kararname çıkarılırken göz ardı edildiği başbakan tarafından itiraf edilen 4B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi düzenlemesi derhal çıkarılmalı ve uygulama seçim öncesinde başlatılmalıdır.

4B Sözleşmeli personelin kadro ümidinin başka bir bahara kalmaması ümidiyle?

Maksut BALMUK

Eğitim İş Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber