Engelli memur adayları, açıklama bekliyor

Önceki yönetmelik düzenlemesine göre, en geç bu ay içinde engelli memur alınması gerekmekteydi. Ancak, torba kanun ile engelli alımının merkezi sınav ile yapılması karara bağlandığından yeni bir yönetmelik düzenlemesi yapılması gerekmektedir. Torba Kanunun, 25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımının üzerinden 2,5 ay geçmiş durumdadır. Özürlü memur alımını bekleyen memurlar.net ziyaretçileri, ilgili kurumlardan bir açıklama beklemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZÜRLÜ MEMUR ADAYLARININ MEMURLAR.NET'E GÖNDERDİĞİ METİN

Bilindiği gibi 2011 yılında kamuya 11 bin özürlü personel alınacağı daha önce sayın Hayati Yazıcı tarafından bizzat açıklanmıştı. 25/02/2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kanuna göre artık özürlülerin kamuya alınması merkezi sınavla yapılacak, ancak bu konuda ilk önce Devlet Personel Başkanlığının bir yönetmelik çıkarması gerekiyor. Maalesef bu yönetmelik 3 ay yaklaşmasına rağmen bir türlü çıkmamaktadır.

Yani bu konuda bir ihmal ve işi ağırdan alma söz konusudur. Yönetmelik çımadığı için kurumlarda kadrolarını açıklamakta gecikmektedirler. Bu konuyla ilgili olarak DPB başta olmak üzere özürlüler idaresi ve ilgili kurumlara bilgi edinmeden yazmama rağmen klasik cevaplar dışında, (çalışmalar devam ediyor vb.)pek açıklama gelmemektedir. Benim ve benim gibi diğer arkadaşlarında bu konuda ilgili kurumlara bu konuyla ilgili yazılar yazdığını biliyorum.

Bu talebiizi bir kez de, memurlar.net aracılığı ile yetkililere iletmek istiyoruz.

2011 yılı engelli alımları mayıs ayı gelmesine rağmen bir türlü açıklanmamaktadır. En azından takvim açıklanmalı ve herkes önünü görmelidir. Şu tarihte sınav yapılacak şu tarihte şu kadar personel alınacaktır vb.

10-16 mayıs 2011 tarihleri arası kutlanacak engelliler haftasında, güzel bir açıklama görmek istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber