Bakan Hayati Yazıcı, kafaları daha da karıştırdı?

Nisan ayında yaptığımız ilk haberde, daha önce açıklanan takvim doğrultusunda, başvuruları Mayıs ayında alınması öngörülen KPSS tercih işlemlerinin erteleneceğini duyurmuştuk. Haberdeki duyumlar daha sonra doğru çıkmış ve alımlar ertelenmişti. Bu konuda ilk açıklamayı sessiz sedasız bir şekilde ÖSYM yapmıştı. Memurlar.net olarak bir gerekçe olmaksızın bu şekilde sessiz sedasız bir açıklama yapmanın uygun olmadığını belirtince Devlet Personel Başkanlığı bir açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2011 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SIRASIYLA AÇIKLAMALAR

* Devlet Personel Başkanlığı

Başkanlık 19 Nisan'da yaptığı açıklamada şu gerekçeyle yerleştirme işlemlerini ertelediğini söyledi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarının 2011/1 merkezi yerleştirmeleri için kadro/pozisyon taleplerinde aksamaların tespit edilmiş olması nedeniyle"

* Bakan Hayati Yazıcı'nın 6 Mayıs tarihli açıkalması

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Bakan Yazıcı ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazıcı bu söyleşide, ÖSYM'nin hata yapma ihtimalini göz önünde bulundurarak, seçimden önce bir riske girmemek için, ertelemenin yapıldığını belirtmiştir.

* Bakan Hayati Yazıcı'nın 7 Mayıs tarihli açıklaması

Anadolu Ajansı, memurlar.net'teki haberi sorunca, Bakan Yazıcı şu yanıtı verdi:

"''Oradaki hata benden kaynaklanıyor. Orada ötelenen KPSS sınavı değildir. Bizim seçim öncesi ötelediğimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının Bütçe Kanunu ile almak üzere tahsis edilmiş kadroların kullanılmasıyla ilgili vize işlemleridir. Dolayısıyla seçim öncesi yapmak 'seçim yatırımı olarak kamuya istihdam yapılıyor', gibi yanlış yargılar oluşması düşüncesiyle bu alım planlamasını hemen seçim peşine öteledik. Söylediğim şey bu.."

3 FARKLI AÇIKLAMA

Yapılan son açıklamayla birlikte, Mayıs ayı KPSS tercih işlemlerinin neden ertelendiğine yönelik 3 farklı gerekçe ortaya çıkmıştır. Bakan Yazıcı'nın en son açıklamasında yer alan "seçim yatırımı olarak kamuya istihdam yapılıyor" yargısının önüne geçilmek için ertelemenin yapıldığı yönündeki açıklaması, sanıyoruzki en zayıf ihtimaldir. Zira bu yerleştirmenin yapılacağı, 2011 Ocak ayında açıklanmıştı. Dolaysıyla kimse böyle bir değerlendirmede bulunamazdı.

Yapılan açıklamalar, KPSS erteleme işleminin Devlet ciddiyetinden uzak, kamuoyunu ikna edemeyen bir işlem olduğunu göstermektedir. Bu konudaki ana sorumlunun da, sınavla yerleştirmeyi karıştıran, ilk gün ÖSYM fobisi 2. gün seçim yatırımı diyerek çelişkili açıklamalar yapan Bakan Yazıcı olduğu görülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber