Devlet Bakanı Aydın'a Soruyoruz: Ne Sınavı Yaptınız?

9 bin vekil imamın kadrolu imamlığa geçirilmesine ilişkin tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Tasarıya ilişkin görüşlerimizi bugün açıklamıştık. Ancak, öyle görülüyorki Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın komisyonu yanlış bilgilendirmesi nedeniyle söz konusu madde aynen kabul edilmiştir. Sayın Aydın, 9 bin vekil imam-hatibin 54 bin kişi içinden sınavla seçildiklerini belirtmektedir. Oysaki ortada sadece KPSS'den sonra usulen yapılan bir sınav, daha doğrusu istenen kişilerin seçilmesine imkan veren bir sınav vardır. KPSS gibi objektif ve herkesin güvendiği bir sınav ile (ÖSYM yoluyla) imam hatip kadrosuna atama yapmak varken, sınavdan sonra hangi kriterlere göre seçildiği belli olmayanların atanmak istenmesi yönündeki çaba yanlıştır, tekrar değerlendirilmelidir.

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu nedenle ilgili maddenin mutlaka vekil olsun veya olmasın şartları taşıyan herkesin başvurmasını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Sadece vekil olanları kapsayacak bir düzenleme binlerce imam hatip ve ilahiyat mezununu mağdur edecektir.

Memurluğa atanmanın tek koşulu olmalıdır. Bu da, KPSS sınav puanı olmalıdır.... Bunun dışındaki yolların kullanılmasının önüne mutlaka geçilmelidir.

Bu çerçevede, umut ediyoruzki Meclis Genel Kurulunda söz konusu madde vekil olmayanları da kapsacak tarzda genişletilecektir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber