Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavına (şef) iptal kararı

Devlet Personel Başkanlığı, görevde yükselme yükselme yönetmeliğinde, geçtiğimiz yıl çok kritik bir düzenleme yaptı. Yapılan düzenlemeye göre, sınav sorularının yüzde beşinin hatalı olması halinde, sınavın iptaline karar verilmeliydi. Tespit edilen miktar çok az olduğu için, bu düzenlemenin hem memurları hem de kurumları mağdur edecğini daha önce memurlar.net olarak belirtmiştik. Ancak yapılan düzenleme değiştirilmedi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2011 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010 yılında genel görevde yükselme yönetmeliğinde yapılan değişiklik şu şekildedir: (14. madde)

"Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır"

Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavı 24.07.2010 tarihinde yapılmıştır. Şeflik kadrosuna yapılacak atamalar için yapılan sınavda toplam 70 adet soru sorulmuştur. MEB tarafından yapılan sınavda daha sonra itirazlar üzerine dört adet soru iptal edilmiştir.

İşte bu iptal kararı üzerine, sınava giren ve başarısız olan bir aday iptal edilen soru sayısının yüzde 5 sınırını aştığını ve dolaysıyla sınavın iptalini istemiştir.

Ankara 8. İdare Mahkemesi geçtiğimiz günlerde bu dosyayı görüştü ve talebi haklı görerek sınavın iptaline karar verdi.

Bu karar sınava dayalı tüm sonuçların iptali anlamına gelmektedir. Yani şef kadrosuna yapılan atamalar iptal edilecek, verilen maaşlar geri istenecek...

Bir kamu kurumu için çok büyük bir kaos olan bu türden durumların önüne geçebilmek için, memurlar.net olarak daha önce önermiş olduğumuz şekliyle, ilgili düzenlemenin ivedi olarak değiştirilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Aksi halde 100 soruluk bir sınavda beş soru iptal edildiği, 70 soruluk bir sınavda 4 soru iptal edildiği için çok sayıda iptal kararı oluşacak ve hem kurumlar hem de memurlar mağdur olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber