Sözleşmeliye kadro verildi. Bundan sonra Maliye Bakanlığının dayatmalarına izin verilmemeli

190 bin sözleşmelinin memur kadrolarına atanmalarına imkan tanıyan düzenleme, 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Ancak yayımlanan düzenleme, bütünüyle palyatif ve geçici bir tedbirdir. Kamu personel sisteminde yaşanan asli sorunlara çözüm getirmekten uzaktır. 7 yıllık uygulama sonunda gelinen nokta, tüm sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmaları olduğu için, bu düzenleme milat kabul edilerek, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışır yeni bir bakış açısı hakim kılınmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2011 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yayımlanan KHK'da sadece sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmaları düzenlenmiştir.

Sözleşmeli personel uygulaması kaldırılmamıştır.

657 sayılı Kanunun 4/B maddesinde hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Örneğin bu maddede değişiklik yapılarak sözleşmeli öğretmen istihdamına imkan veren mevzuat düzenlemesi değiştirilebilirdi.

Ama bunların hiçbirisi yapılmamıştır. Bu durum, sözleşmeli personel istihdamının devam edeceğini göstermektedir.

Ancak, 4 Haziran 2011 tarihi itibariyle Devletin geldiği nokta, herkese ders olmalı ve özellikle artık Maliye Bakanlığının sözleşmeli personel istihdamını arttıran uygulamalarına izin verilmemelidir. Maliye Bakanlığı, her yıl copy paste şeklinde yazdığı merkezi yönetim bütçe kanunları ile kamu personel politikalarını bozmaktadır. Her yıl bütçe kanunlarında yer alan, bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde 50'sine atama yapılabileceği yönündeki düzenleme, kurumları sözleşmeli personel almaya yönlendirmektedir. Bu nedenle artık bütçe kanunlarında bu yönde bir sınır konulmamalıdır.

4 Haziran 011 tarihi itibariyle Devletin geldiği noktadan ders çıkarması gereken kurumlardan birisi de Devlet Personel Başkanlığıdır. Başkanlık, yıllardır, taşrada ihtiyaç duyulan yerlere personel gönderilmesi için, dört başı mamur bir sistem kuramadığı için, kamu kurumları nakil imkanı daha sınırlı olan sözleşmeli personel yolunu seçmektedir. Hakkari'nin, Yozgat'ın Artvin'in en ücra köşesine dahi öğretmen, hemşire, imam ve mühendis gönderilebilmesi için gerekli mevzuat düzenlemeleri bir an önce yapılmalıdırki, bir daha en azından kimse bu gerekçeyle sözleşmeli personel istihdam etmesin...

Özetle yapılan düzenlemeden, bir çok kurum ders çıkarmalı ve sözleşmeli personel alımı yeniden yaygınlaştırılmamalı ve bunun önlemi bir an önce alınmalıdır. Aksi halde yeniden çok sayıda sözleşmeli personel alımı ve sorunun 4 yıl sonra genel seçimler öncesinde yeniden çözülmek istenmesi sadece Devlet ciddiyetini zedeler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber