Yeni bakanlıklara aktarılan kurumlardaki üst düzey personel görevden alındı/ Video

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulunun resmi yapısının ilk bölümü, 8 Haziran 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu çerçevede; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı", Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığının yapısı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2011 01:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAŞKANLIĞI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bilikte;

- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Kadının Statüsü, Aile ve Sosyal Araştırmalar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlükleri, Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile Sosyal Süvenlik Kurumu Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü kapatılmıştır.

- Kurulan yeni Bakanlık, 31/12/2011 tarihine kadar teşkilanlanmasını tamamlayacaktır.

- Tüm personel Bakanlığa devredilmiştir. İki istisna bulunmaktadır. SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü personelinin devri olmayacaktır. SHÇEK taşra personeli (taşra döner seröaye memurları dahil), il özel idaresine devredilecek

Yeni düzenleme ile birlikte SHÇEK merkez teşkilatı ve diğer kapatılan kurumlardaki üst yöneticilerin tümünün görevi sona ermiş sayılacaktır. Bunlardan döner sermaye merkez müdürü, müşavir, şube müdürü, müdür, özel kalem müdürü, il müdürü ve il müdür yardımcıları ihdas edilecek "Araştırmacı" kadrolarına, diğerleri üst yöneticiler ise bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacaktır. Üst yönetici dışında kalan personel ise, eğer unvanını karşılığı yeni kurulan bakanlığın kadroları arasında var ise aynı unvanla atanacaktır. Unvanı değişen veya kaldırılanlar ise Bakanlığın uygun göreceği memur kadrolarına atanacaktır.

- Personel devri sırasında eski kadronun maaşı ile yeni kadronun maaşı arasında fark ise personele fark tazminatı verilecektir.

- Uzman ve uzman yardımları, Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı ile yardımcısı kadrolarına; başmüfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcıları ise Aile ve Sosyal Politikalar Başdenetçici, denetçisi ve denetçi yardımcısı kadrolarına atanmış sayılacak.

- İlgili kararname için tıklayınız.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

- Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Avrupa Birliği Bakanlığına dönüştürülmüştür.

- DPT bünyesinde bulunan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığ, bu bakanlığa bağlanmıştır.

- 8 Haziran 2011 tarihi itibariyle, kapatılan Genel Sekreterlikteki genel sekreter, yardımcısı, müşaviri ve basın müşaviri kadrolarında bulunanlar, Bakanlık müşaviri kadrolarına atanacak. Diğer kadrolardan, Bakanlık için ihdas edilen aynı unvanlı kadrolara bulundukları kadro dereceleriyle atanacak.

- İlgili kararname için tıklayınız.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

- TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyla ilişkilendirilmiştir.

- 3143 sayılı Sanayi ve Ticaret Bakanlığının teşkilat kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

- 1 Müsteşar ve 3 müsteşar yardımcısı olacak.

- Müsteşar, il müdür yardımcısı ve daire başkanlığı dahil olmak üzere tüm üst yöneticilerin görevi sona ermiştir. Bunlardan il sanayi ve ticaret müdür yardımcısı unvanlı kadrolarda olanlar araştırmacı kadrolarına, diğerleri Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanmış sayılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanlığının, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına devredilecek birimlerinde görev alanlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığına devredilecek.

- Merkze ve taşraya ihas edilen kadrolar, 635 sayılı KHK'nın ekinde yer almıştır. Tıklayınız.

ÇEVRE, ORMAN VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

- 1 müsteşar ve 4 müsteşar yardımcısı ile yönetilecek.

- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığının teşkilat kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

- Çevre ve Orman Bakanlığının görevlerinin bir kısmı bu yeni bakanlığa, bir kısmı da Orman Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. 8 Haziran 2011 tarihi itibariyle orman Genel Müdürlüğüne devredilen birimlerde bulunan personel bu genel müdürlüğe, bunun dışındakiler yeni Bakanlığa atanacaktır.

- Çevre ve Ormanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının müsteşar, genel müdür, il müdürü gibi tüm üst düzey kadrolarında yer alanların görevleri sona ermiştir. Bunlardan il müdür yardımcıları araştırmacı kadrolarına, diğerleri ise Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacaktır. Görevleri sona erenlerin tam listesi 636 sayılı KHK'nın geçici 3. maddesinde yer almıştır. Tıklayınız.

- Çevre ve Orman uzman ve uzman yardımcılarının yeni bakanlıkta, "Çevre, Orman ve Şehircilik uzmanı ve yardımcılığı" kadrolarına atanmaları düzenlentir.

- Bunlar dışında kalan personel, Bakanlık için işhdas edilen aynı unvanlı kadrolara, kadro dereceleriyle atanmış sayılacak. Aynı unvan karşılığı olmayanlar, Bakanlıkça uygun bir kadroya atanacaktır.

- İlgili kararname için tıklayınız.

EKONOMİ BAKANLIĞI

-1 müsteşar ve 3 müsteşar yardımcısından olacak.

- Dış Ticaret Müsteşarlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı personeli bu yeni Bakanlığa devredilmiştir. Yine Hazine Müsteşarlığı bünyesinde bulunan Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü ile Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü personeli, Ekonomi Bakanlığına geçmiş sayılacak.

- İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi personeli Bakanlığa devredilmiştir.

- DTM'de Serbest Bölgeler Genel Müdürü, Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürü, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı, Müsteşarlık Müşaviri ile Hazine Müsteşarlığından devredilen Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü ve Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü Genel Müdürü, Genel Müdür yardımcısı ve daire başkanlarının görevleri sona ermiştir. Bunlar bakanlık müşaviri kadrosuna atanacak.

- Yine İGEME'nin başkan, genel sekreter yardımcısı, 1. hukuk müşaviri, daire başkanı ve bölge müdüür pozisyonlarında görev yapanlar bakanlık müşaviri kadrosuna atanmış sayılacak.

- Hazinden devredilen birimlerde çalışan hazine uzman ve yardımcıları istemeleri halinde, 1 ay içinde, Dış Ticaret uzmanı ve yardımcısı kadrolarına atanacaktır.

- Dış ticarette standardizasyon denetmenleri ürün denetmeni kadrosuna; yardımcıları ise ürün denetmen yardımcısı kadrolarına atanacak.

- Çalışanlar unvanlarının karşılığı yeni bakanlıkta oılanlar aynı unvanla atanacak. Unvanın karşılığı ihdas edilmeyenler ise Bakanlıkça uygun görülecek kadrolara atanacak.

- Personel devri sırasında eski kadronun maaşı ile yeni kadronun maaşı arasında fark ise personele fark tazminatı verilecektir.

- İlgili kararname için tıklayınız.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

- 1 müsteşar ve 2 müsteşar yardımcısı olacak.

- Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı, il Gençlik ve Spor Müdürleri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürleri ve Gençlik Merkezi Müdürü sırasıyla Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı, İl Spor Müdürü, İlçe Spor Müdürü ve Şube Müdürü kadrolarına atanacak.

- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne yapılmış olan atıflar bu bakanlığa yapılmış sayılacak.

- Gençlik ve Spor Genel müdürlüğü artık Başbakanlığa değil bu yeni Bakanlığa bağlı olacak.

- Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı adı altında ayrıca bir başkanlık kurulmuştur. Bu yeni Bakanlığa bağlı olacaktır.

- Gençlik ve Spor uzmanı kadrosu oluşturulmuştur. 657'nin 36. maddesinin A/11 bendinde yer alanlar ile öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri bu kadroya atanabilecektir. Atanabilmek için 5 yıllık deneyime sahip olmak gerekmektedir.

- İlgili kararname için tıklayınız.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

-1 müsteşar ve 3 müsteşar yardımcısı olacak.

- 441 sayılı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve 3155 sayılı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü teşkilat kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü personeli bu yeni Bakanlığa devredilecek. Her iki kurumun da müsteşar, daire başkanı, il müdürü, genel müdür ve genel müdür yardımcılarının görevi sona ermiştir. Bunlar Bakanlık Müşaviri kadrosuna atanmış sayılacak. Kapatılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı Bölge Müdür yardımcısı, şube müdürü ve müdür kadrolarında bulunanlar ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Araştırma Enstitüsü Müdürü, Araştırma Enstitüsü müdür yardımcısı, Müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunanlar araştırmacı kadrolarına atanacak.

- Tarım Bakanlığı merkez teşkilatında yer alan şube müdürü ve büro müdürü unvanlı kadroların herhangi bir şekilde boşalması halinde, bu kadrolar iptal edilmiş sayılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez, taşra ve yurtdışı personeli olup kadro unvanı değişmeyenler, Bakanlığın teşkilatındaki aynı unvanlı kadrolarına atanmış sayılacak.

- Tarım Bakanlığı memurlarına uzman olma imkanı: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile kapatılan Tarım Refomru Genel Müdürlüğünün memur kadrolarında, 639 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği tarih olan 8 Haziran 2011 tarihi itibariyle en az 3 yıldır görev yapmakta olan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık uzman yardımcılığına atanabilmek için gerekli eğitim şartlarını taşıyanlar (en az dört yıllık lisans eğitimi veren huku, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, veterinerlik, ziraat, gıda mühendisliği, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi fakülte ve bölümleri ile hizmet birimlerinin görev alanına giren ve yönetmelikle belirnen yükseköğretim kurumlarından mezun olmak), 6 ay içinde, bir defa yapılacak yazılı ve sözlü sınava alınacak. Kazananlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık uzmanlığı kadrolarına atanacak. Bu şekilde atanacakların sayısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık uzmanı toplam kadro sayısının yüzde otuzunu geçemez.

- İlgili kararname için tıklayınız.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

- 1 müsteşar ve 3 müsteşar yardımcısı olacak.

- 3944 sayılı Gümrük Muhaffaza ve Muamele Sınıfı Memurları Kanunu, 3007 sayılı Gümrül Laboratuvarlarında Yapılacak Tahlillerden Alınacak Ücretler ile Gümrük Mevzuatına göre Tasfiye Edilecek Eşya Hakkında döner Sermaye Kanunu, 485 sayılı Gümrük Müsteeşarlığı teşkilat kanunu yürürlükten kaldırıldı.

- Gümrük Müsteşarlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında çalışanlar ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığının İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ve Teşkilatlanma Genel Müdürlüğü kadrolarında çalışan personel, bu yeni bakanlığa devredilmiştir.

- Sanayi ve Ticaret Bakanlığında başmüfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı ile hukuk müşaviri kadrolarında bulunan ve talep edenler arasından, Gümrük ve Ticaret Bakanı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı arasında yapılacak protokolle belirlenenler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başmüfettiş, müfettiş, müfettiş yardımcısı ve hukuk müşaviri kadrolarına 6 ay içinde atanacak.

- Gümrük Müsteşarlığı üst düzey personeli ile Sanayi Bakanlığından devredilen genel müdür, genel müdür yardımcıları ve dair başkanı kadrolarında bulunanların görevi sona ermiştir. Daire Başkanı ve üstü görevlerde bulunanlar ile taşra teşkilatında işletme bölge müdürü kadrolarında görev yapanlar Bakanlık müşaviri kadrolarına, diğerleri ise araştırmacı kadrolarına atanacaktır.

- İlgili kararname için tıklayınız.

KALKINMA BAKANLIĞI

- 1 müsteşar ve 4 müsteşar yardımcısı olacak.

- 540 sayılı DPT teşkilat kanunu yürürlükten kaldırıldı.

- DPT merkez ve yurt dışı teşkilatında çalışan personel, yeni Bakanlığa devredilmiştir.

- DPT'de diğer bakanlıkların aksine herkesin değil sadece Genel sekreter, Müsteşarlık müşaviri, müsteşar müşaviri, yönetim bilgi merkezi başkanı, idari ve mali işler dairesi başkanı, personel dairesi başkanı, yayın ve temsil dairesi başkanı, genel sekreter yardımcısı kadrolarında görev yapanların görevleri sona ermiştir. Bunlar Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacaktır.

- Yukarıda belirtilenler dışında kalanlar, Bakanlık için ihdas edilen aynı unvanlı kadrolara atanır.

- İlgili kararname için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber