Kurumların bağlılığı daha kolay değişecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3046 sayılı Kanunda değişiklik yapan, 643 sayılı KHK'nın 2. maddesinde kurumların bağlılık ve ilgililiğini daha kolay değiştriecek bir düzenleme yer aldı.

Düzenleme şu şekildedir:

"Madde 19/A- Bakanlık bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşları (10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (III) sayılı cetvelde yer alan kurumlar dahil) Başbakanın teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile, Başbakanlıkla veya diğer bakanlıklarla ilgilendirilebilir. Söz konusu kuruluşların özel kanunlarında bağlı, ilgili ve ilişkili olunan bakanlığa ya da bakana verilen yetki ve görevler ilgilendirilen bakanlık veya bakan tarafından kullanılır ve yerine getirilir."

Bu düzenmeye göre bir kurumun hangi bakanlığa bağlı olacağı Başbakanın teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile belirlenecektir.

Bu hüküm oldukça önemlidir. Zira kurumların teşkilat kanunlarında, o kurumun hangi bakanlıkla ilişkili olduğu hüküm altına alınmıştır. O hüküm de değişmeden, bağlı, ilgili ve ilişkili yapı değiştirilemiyordu. Yapılan bu düzenleme ile bu sıkıntı aşılmıştır. Örneğin bu düzenleme ile TOKİ'nin Başbakanlığa mı veya Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığına mı bağlı olacağı, Başbakanın teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile belirlenecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber