Adalet Bakanlığı iş bilmiyor, cezasını zabıt katibi adayları çekiyor

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığının Zabıt Katibi Alımı için tamamladığım evraklar kabul edilmedi.

Nedeni ise bilgisayar sertifikamın 60 saat olması...

2000 yılı üniversite mezunuyum ve daha önce sitenizde ve basındaki Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alım ilanlarında özel şartlar bölümünün (B) maddesinde enaz lise ve dengi okul mezunları için "Milli Eğitim Bakanlığı onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak" maddesinde, bilgisayar sertifikasının kaç saat olması gerektiği belirtilmemiştir.

İlanın (a) maddesi ise adalet meslek yüksekokulu, adalet meslek lisesi ve yüksekokulların bilgisayar mezunu bölümlerinden mezun olanlar içindir. İlan (b) bendinde sayılanlar için 80 saat şartı öngörülmemiştir. İlgili (b) bendi şu şekildedir: "Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup Millî Eğitim Bakanlığı onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonuncu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak." Görüldüğü üzere bu bentte herhangi bir saat sınırlaması bulunmamaktadır.

Bu uygulamayla normal bir sertifikaya sahip olanlar ve özellikle lise mezunları mağdur edilmektedir.

İlanın (b) bendinin değişmesi veya daha açıklayıcı hale getirilmesi halinde mağduriyet oluşmayacak, ben de bşuna belgeleri hazırlamayacaktım...

İlana ulaşmak için tıklayın.

Saygılarımla

Haberi yazan: sahing

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber