2011/1 KPSS için, seçim sonrası kabine oluşumu geciktirilsin

Hatırlanacağı üzere, 8 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede 9 bakanlığın teşekkülüne dair KHK'lar yayımlanmıştı. Söz konusu KHK'lar ile hem yeni bakanlıklar kurulmakta, hem de bu esnada bazı kurumlar kapatılmaktaydı. 3046 sayılı Kanunda yer alan bir hükümle de, kapatılmaya dair hükümlerin, 12 Haziran 2011 tarihli seçim sonrasında kurulacak ilk Bakanlar Kurulu üyelerinin atandığı tarihten sonra uygulanacağı hükme bağlanmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konunun, 2011/1 KPSS tercihleriyle ilgili yönü ise şu şekildedir: KPSS tercih kılavuzu, aslında bir ay kadar önce yüzde 90 teşekkül etmişti. Ancak Devlet kurumları arasındaki koordinasyonsuzluk çok önemli bir sorun yaratmış durumdadır. Zira ilk Bakanlar Kurulu üyelerinin atanması ile birlikte kapatılması karara bağlanan kurumlar, 2011/1 KPSS tercih kılavuzunda yer almaktadır.

2011/1 KPSS tercih işlemlerine, 1 Temmuza kadar başvuru yapılabilecektir. ÖSYM'nin sonuçları açıklaması ise bir haftayı bulabilir. ÖSYM'nin biraz da hızlı davranarak, sonuçları 4-8 Temmuz 2011 tarihleri arasında açıklaması halinde, kurumların hemen adaylardan belge istemeleri gerekmektedir. Burada minimum 15 günlük bir süre verilecektir. Belgelerin verilmesi ve atama işlemlerinin hazırlanması ise ay sonunu bulabilecektir.

Dolaysıyla, belki çok ironik gelebilir ama, KPSS yerleştirmelerinde, adayların mağdur olmaması için, seçim sonrası ilk Bakanlar Kurulu üyelerinin atanması işleminin önümüzdeki ay sonuna bırakılması uygun olacaktır.

Ya da, çok ivedi bir şekilde kılavuzda yer alan bu kurumlara ait kadrolarla ilgili bir tasarrufta bulunulmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber