ÖSYM, KPSS tercih sonuçlarını bugün açıklamalı, çünkü;

2011/1 KPSS tercih işlemlerine başvurular 1 Temmuz itibariyle sona erdi. ÖSYM'nin eski uygulamaları, bu tercih işlemlerinin sonuçlarının en erken 10 gün içinde açıklanabileceğini göstermektedir. Ancak memurlar.net olarak daha önce de bir çok defalar belirttiğimiz üzere, tercihler elektronik ortamda alındığı için, başvuruların bir iki gün içinde açıklanmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Ancak, 2011/1 KPSS tercih işlemleri özelinde çok daha önemli bir sorunumuz bulunmaktadır. 23 Haziran 2011 tarihli haberimizde bu konuya dikkat çekmiştik. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatırlanacağı üzere, 8 Haziran 2011 Tarihli mükerrer Resmî Gazete 11 adet KHK yayımlanmıştır. Bu KHK'dan birisi ise, 3046 sayılı Bakanlıkların teşkilatlandırılmasını düzenleyen kanunu değiştirmiştir. 3046 sayılı Kanunda yapılan değişikliğe göre, Başbakan Erdoğa'ın seçimlerden önce açıkladığı yeni Bakanlık yapılandırılması kapsamında, yeni kurulan, kapatılan veya dönüştürülen kurumlara ilişkin düzenlemler 12 Haziran 2011 seçimleri sonrasında atanacak ilk Bakanlar Kurulu üyeleri ile başlayacaktır.

Bugün itibariyle Başbakan Erdoğan'ın en geç Çarşamba günü yeni kabineyi açıklaması beklenmektedir. Kabine listesinin Resmi Gazetede yayımlanması ile birlikte, kapatılan kurumlar kapatılmış, iptal edilen kadrolar iptal edilmiş sayılacaktır.

KPSS açısından yaşanan en büyük sorun ise kapatılan kurumlara ait bazı kadroların 2011/1 KPSS tercih kılavuzunda yer almasıydı.

ÖSYM bugün sonuçları açıklamalı ve kapatılan kurumların kadrolarına yerleşen adaylar da mümkünse bugün başvuru yaparak evraklarını vermelidir. Kurumlar da en hızlı şekilde atama onayı hazırlmalıdır. Aksi halde, mevzuata göre iptal edilmiş olan daha doğrusu olmayan kadrolara atama yapılmış olacak. Devletin hatasını adaylar çekecek. ÖSYM en azından bu konuya ilişkin sorumluluğunu, sonuçları bugün açıklayarak, üzerinden atmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber