Sayın Dinçer, Özür Grubuna müdahale edecek mi?

Öğretmenlerin Özür Grubu Yer değiştirme dönemi başlamıştır. Yayımlanan kılavuzda 31 Ağustos 2011 itibari ile bir yılını dolduranlara başvuru hakkı verilmektedir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere 2010 yılında Haziran ve Temmuz aylarında yapılan kadrolu atama ve sözleşmeli görevlendirmelerde göreve başlama tarihi Eylül ayında gerçekleştirilmiştir. Ağustos atamaları ile beraber göreve başlatılacak olan öğretmenler Ağustos atamalarının KPSS skandalı nedeniyle iptali neticesinde bakanlıkça 31 Ağustos 2010 günü yapılan açıklama ile göreve başlatılmışlardır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2011 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

31 Ağustos'ta açıklama yapıldığına göre bu öğretmenlerimizin 1 Eylül'den önce göreve başlamaları mümkün olmamıştır.

Bu durum mağduriyetlere yol açmakta öğretmenlerin birkaç ay daha gönülsüz olarak kurumlarında çalışmalarına, eşlerinden, öğrenimlerinden yada hasta yakınlarından ayrı kalmalarına sebebiyet verilmektedir.

Adı üstünde, özür grubu yer değiştirme yani bu insanların öyle yada böyle özürleri var ve bu özürleri gereği yer değiştirmek istemektedirler.

Bu konuda tek yetkili sayın bakanın kendisidir. Sayın bakan atama ve yönetmelikteki yürütme yetkisini kullanarak bu tarihi makul bir süreye çekebilir.

Bu konuda en makul tarihin eğitim öğretimin açılacağı 19 Eylül 2011 tarihi olacağı görülmektedir.

Kılavuzda kadrolu yada sözleşmeli olarak 19 Eylül 2011 tarihi itibari öğretmenlikte bir yıllarını dolduracak olanlara başvuru olanağı verilmesi yerinde olacaktır.

Son dönemlerde yapılan atamalarla ilgili en önemli sorunlardan bir tanesi de memurlar.net'te daha önce de ele aldığımız gibi KPSS puanıyla kadroya geçen öğretmenlerin mağduriyetleridir.

632 sayılı KHK ile kadroya geçenlerin süre şartı aranmaksızın adaylıkları kaldırılmıştır, sözleşmeli süreleri baz alınarak yer değiştirme hakkı tanınmıştır fakat daha önce sözleşmeli çalışırken KPSS puanıyla kadroya geçenlere bu olanaklar verilmemiştir.

Bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir.

Bakan Sayın DİNÇER'in çok zor bir bakanlığa geldiğini daha önce ifade etmiştik fakat aldığımız bilgilerde, sayın bakanın zor işleri sevdiği, işlerinde kurallara bağlı olduğu, bakanlıktaki yanlı/yanlış uygulamalara son verebileceği ifade edilmiştir?

Sayın bakan hakkındaki bu olumlu beklentilerin sönmemesi ümidiyle?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber