Bakan Şahin: İntihal iddiaları yargıyı etkilemek için...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer hakkındaki "İntihal" iddialarının doğru olmadığını bildirerek, "Bu sebeple gerçek olmayan isnatlara dayanarak idari tasarrufta bulunmak söz konusu değildir" dedi.

Şahin, CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol'un Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in, Yardımcı Doç.Dr. Yahya Fidan'la birlikte yazdığı "İşletme Yönetimi" adlı kitapta Prof.Dr. Tamer Koçel'in "İşletme Yöneticiliği" kitabından "intihal" yaptığı iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

"İntihalin bir başkasına ait olan düşünceleri ve ifadeleri kişinin kendisine mal ederek, gerçek kaynağı saklayarak sunulması" olduğunu ifade eden Şahin, bu anlamda Dinçer'in, Yahya Fidan'la birlikte yazdığı kitapta intihalin söz konusu olmadığını bildirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Yayın Etiği İnceleme Komisyonu'nun 30 Mart 2004 tarihinde yazdığı yazının haberlere dayanak yapıldığını ifade eden Şahin, "Komisyonun karar tarihi 2004 yılı olup, 27 Mart 2005 tarihinde yapılan ilk haberden tam bir yıl öncesine aittir. Yeni bir karar değildir" dedi.

Haberlerin Dinçer'in açtığı tazminat davalarına ilişkin mahkeme sürecini etkileme amacı ile yapıldığını savunan Şahin, bu yayınlardan dolayı sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber