Toplu Görüşme Öncesi Üç Büyük Konfederasyon Ortak Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki 2003 yılı toplu görüşmeleri 15 Ağustos Cuma günü Başbakanlıkta yapılacak olan toplantıyla başlıyor. Toplantı öncesinde (13.08.2003 tarihinde) hiçbir zaman bir araya gelemeyecekleri ifade edilen üç büyük konfederasyonunun (Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen) ortak değerlendirme yapmaları ve birlikte eylem düzenleyebileceklerini ifade etmeleri oldukça önemli bir gelişmedir. Umarız bu birliktelik devam eder ve memurların mali ve sosyal haklarının geliştirilmesi ortak temelinde güzel aktiviteler ortaya konabilir.

Haber Giriş : 14 Ağustos 2003 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Görüşmeler 15 Ağustos 2003'te Başlıyor

Bilindiği üzere, memurların sendikacılık yapmalarına olanak tanıyan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu 2001 yılında yürürlüğe girmiş, sendikalarla devlet arasındaki ilk toplu görüşmeler ise 2002 yılında gerçekleştirilmiştir. 2002 yılı görüşmeleri sonucunda memur maaşlarına seyyanen 100 milyon lira zam yapılmıştır. (Geçen yılki gelişmeler için bkz: Sendika kategorisi) Diğer yandan, her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu görüşmeler 15 Ağustos'ta başlayacaktır. Bu yılki toplu görüşmelere, geçen yıl olduğu gibi, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu ve bu konfederasyona bağlı 8 sendika ile KESK ve bu konfederasyona bağlı 3 sendika katılacaktır. 15 Ağustos 2003 tarihinde başlayacak ve 30 Ağustos 2003 tarihinde sona erecek olan görüşmelerde güncel gelişmeleri sitemizden izleyebileceksiniz.

Toplu Görüşme tarihi: 15-30 Ağustos 2003

Kamu görevlilerini temsilen katılacak olanlar:
Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu ve bağlı 8 sendika
KESK ve bağlı 3 sendika
Memur-Sen ve BASK 11 hizmet kolunda en çok sayıya ulaşamadığı için görüşmelere katılamayacaktır.

Devlet adına katılacak olanlar:
Başbakan tarafından görevlendirilen bir Devlet Bakanı
a) Başbakanlık Müsteşarı.
b) Maliye Bakanlığı Müsteşarı.
c) Hazine Müsteşarı.
d) Devlet Planlama Teşkilâtı Müsteşarı.
e) Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanı.
f) Devlet Personel Başkanı.
g) Maliye Bakanlığı Bütçe ve Malî Kontrol Genel Müdürü.
h) Kamu işveren sendikası.(5 kişi)

Görüşme konuları: Toplu görüşme; kamu görevlileri için uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, fazla çalışma ücretleri, harcırah, ikramiye, lojman tazminatı, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, tedavi yardımı ve cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımları ile bu mahiyette etkinlik ve verimlilik artırıcı diğer yardımları kapsar.

Sonuç:
Görüşmeler 15 gün içinde olumlu bir şekilde sonuçlanırsa imzalanacak mutanakat metni Bakanlar Kuruluna uygun idarî, icraî ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için sunulacaktır.

Görüşmeler olumlu sonuçlanmaz ise uzlaşmazlık konuları üç gün içinde bir başkan ve dört öğretim üyesinden oluşan Uzlaştırma Kuruluna intikal edecektir. Uzlaştırma Kurulu beş gün içinde karar verir. Uzlaştırma Kurulunun verdiği karar kesin değildir. Kurulun kararı, hem devlet tarafının hem de sendika tarafının görüşleri eklenerek Bakanlar Kuruluna sunulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber