Heyecanlanan (!) adaylar HALA soru kitapçıklarını görmek istiyor

KPSS'ye giren ve Memurlar.net forumunda yazışan adayların eksik net iddilarına, ÖSYM Başkanlığı dün cevap verdi. Ancak, yapılan açıklamanın satır araları, kurumun soru kitapçıklarını yayınlayarak adaylara kontrol imkanı vermesi yerine, psikolojik üstünlük kurmaya, eksik net iddiasında bulunan adayları kamuoyunda küçük düşürmeye yöneliktir. Öncelikle şu hususu bir kez daha belirtmek gerekmektedir: ÖSYM başvuruda bulunan aday sayısını 40 olarak açıklamaktadırki, hem forumdaki paylaşımlar hem de habere gelen yorumlar bunun doğru olmadığını göstermektedir. Diğer yandan, 40 değil 1 kişi olsa dahi, bu ülkenin vatandaşı olma üstünlüğüne binaen, talep ciddiye alınmalı ve soru kitapçıkları yayınlanmalıdır...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2011 01:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eksik net iddialarının, memurlar.net'teki haber sonrasında yaygınlaşması, ÖSYM'yi bir açıklama yapmaya zorlamıştır. Ancak, açıklamanın şu satırları problemlidir.

1- Blok yanlış iddiasıyla şu ana kadar Başkanlığımıza başvuran aday ise 40'a yakındır.

2- ÖSYM, gerek internette iddialarını yayınlayan iddia sahibi adayların gerekse de konuyla ilgili şu ana kadar Başkanlığımıza başvuran adayların soru kitapçıklarını fiili olarak incelemiştir. İnceleme sonucunda iddialarının asılsız olduğu anlaşılmıştır.

3- Adayların sınav heyecanı ile bazı cevaplarını hatırlamamasını son derece olağan karşılıyor, ancak asılsız bu iddiaların kamuoyunda bir infiale neden olmaması için yukarıdaki açıklamayı bilginize ve dikkatinize sunuyoruz.

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

1- Başvuran aday sayısının 40 olduğunun belirtilerek, bu iddiayı dile getiren adayları kamuoyu nezdinde, olay çıkan küçük marjinal bir aday grubu olarak tanıtmak, psikolojik üstünlük kurma taktiğidir. ÖSYM bir kamu kurumudur. Orada çalışan Başkan dahil tüm personelin maaşlarını bu ülkenin vatandaşları ödemektedir. ÖSYM'den istenen soru kitapçıklarını yayınlamasıdır. "40 kişi" deyip olayı geçiştirmesi değildir. Velevki 1 kişi olsa dahi, ÖSYM'nin, bu kişiyi, bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olarak tatmin etmesi gerekmektedir.

2- ÖSYM sanki bugüne kadar hiç yanlış yapmamış, şaibeli bir işe bulaşmamış, geçmişi çok temizmiş gibi açıklama yapmaktadır. ÖSYM'nin böyle bir geçmişi yoktur. Bu nedenle, üst perdeden konuşmaya hakkı bulunmamaktadır. ÖSYM kendine çok fazla güveniyorsa, en azından dileyen ve isteyen veya itirazda bulunan adayların soru kitapçıklarını yayınlamalıdır.

3- Memurlar.net'te paylaşımda bulunan ve bu iddiaları dile getiren adaylar, ÖSYM'nin yaptığı açıklama sonrasında, heyecanla dahi olsa hangi soruya yanlış cevap verdiğini görmek istediğini belirtmektedir. ÖSYM bu imkanı adaylara sağlamalıdır. Her adaya farklı kitapçık uygularken alt yapıyı kuran ÖSYM, şifreler ile sonuçları adaylara gösteren ÖSYM, ; soru kitapçıklarını yayınlamaya gelince neden kaçmaktadır. Adaylar, ne kadar heyecanlı (!) olduklarını görmek istemektedir.

Kısa geçmiş ve yaşananlar, ÖSYM'nin daha fazla şeffaf uygulamalara yer vermesi gerektiğini göstermektedir. Soru kitapçıklarını açıklanmadan, olayın kapatmaya çalışması, basit kaçış yöntemleridir. Bu nedenle, daha önce bir çok skandala imza atan ÖSYM'nin, bu açıklamayla yetinmesini yeterli görmüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber