Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Yapılan Değişiklik ve Yorumu

Haber Giriş : 15 Ağustos 2003 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15.8.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 1/12/1999 tarihli ve 23839 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ancak, bulunduğu hizmet bölgesinde en az 2 yıl zorunlu çalışma süresini tamamlayanlardan alt bölgelere atanmak için talepte bulunanların talepleri hizmet gerekleri ve personel ihtiyacı çerçevesinde yerine getirilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan "Tekniker" ibaresinden sonra gelmek üzere "Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri" ibareleri eklenmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin son kelimesi olan "değiştirilir" kelimesi "değiştirilebilir" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Tekniker" ibaresinden sonra gelmek üzere "Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri" ibareleri eklenmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 20 ? İl Müdürleri, müdür, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve bunların yardımcıları,

a) Kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı olduğu il ve bu ile bağlı ilçelere,

b) Nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte, en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri veya hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu il veya ilçeye, bu ile bağlı ilçelere, ilçenin bağlı bulunduğu il ve bu ile bağlı diğer ilçelere atanamaz.

Ancak, son genel nüfus sayımına göre;

a) Ekli (1) sayılı cetvelde 4, 5 ve 6 ncı bölge kapsamında belirlenen il merkezleri ile bunlara bağlı ilçe merkezlerinden nüfusu 50.000'i aşan yerlere,

b) Diğer il veya ilçe merkezlerinden nüfusu 100.000'i aşan yerlere,

yapılacak atamalarda yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz."

Yürürlük
MADDE 6 ?
Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Yapılan Değişiklik ve Yorumu

15.08.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ?Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?de önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliğin en önemlisi ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığını rahatlatan kısmı ise 7'nci maddede yapılan değişikliktir.

Maddenin değişiklikten önceki halinde; ?6 ncı hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresini tamamladıkları halde başka bölgeden bu bölgeye atanmak veya bu bölgede kalmak için talepte bulunanların talepleri yerine getirilebilir. Ancak, bu bölgedeki çalışma süresi toplamı yedi yılı geçemez.?hükmü yer almaktaydı.

Bu hüküm nedeniyle 6 ncı hizmet bölgesinde toplam 7 yıl hizmeti olanların bu bölgede kalmaları yönündeki talepleri yerine getirilememekteydi. Örneğin Adıyaman'da 7 yıl görev yapan bir mühendisin talebi halinde Bitlis'e nakli bu maddeden dolayı yapılamamaktaydı. 6'ncı hizmet bölgesinde ADIYAMAN, AĞRI, BİNGÖL, BİTLİS, HAKKARİ, KARS, MARDİN, MUŞ, SİİRT, TUNCELİ, ARDAHAN, IĞDIR, ŞIRNAK, BATMAN, GÜMÜŞHANE, BAYBURT, VAN illeri yer almaktadır.

Yapılan değişiklik sonucunda maddenin üçüncü fıkrası;"Ancak, bulunduğu hizmet bölgesinde en az 2 yıl zorunlu çalışma süresini tamamlayanlardan alt bölgelere atanmak için talepte bulunanların talepleri hizmet gerekleri ve personel ihtiyacı çerçevesinde yerine getirilir."şeklini almıştır.

Bu değişiklikle birlikte yer değiştirmeye tabi personelin 6'ncı bölgede ne kadar hizmeti olursa olsun bu bölgede çalışmalarına olanak sağlanmıştır. Örneğin Adıyaman'da görev yapan bir mühendis Gümüşhane'de çalışma talebinde bulunursa talebi karşılanabilecektir. Aynı şekilde İzmir'de görev yapan bir mühendis daha önce 6'ncı bölgede 7 yıl görev yapmışsa yine bu bölgedeki illerde görev yapabileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber