Devletin Kurumları Duyarlı Olmayınca...

Bir memur olarak eşiniz veya çocuğunuz hasta olunca şunları yapmak zorundasınız.... Kamu kurumuna git, sevk kağıdı hazırla, tarih ve sayı al, amirine imzalat, eğer kurumda doktor varsa ona, yoksa doğruca en yakın sağlık ocağına git ve hastaneye sevki tamamla... Bu rutin hep yapılmak zorunda kalıyor. Ama 2003 ve 2004 yılı içerisinde yapmış olduğumuz haberlerde de belirtmiştik. Bunlara gerek yok... Memurun eşi ve çocuğu da sevk kağıdı olmaksızın sağlık karnesi ile direkt olarak hastaneye gidebilmelidir. Ama konuyla ilgili iki kurum, Sağlık Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı, hiçbir iş yapmayınca bu sorun da çözülememiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burada güzel olan bir husus ilk kez bir sendikanın bu konuyu gündemine almış olmasıdır. Türk Eğitim Sen Devlet Personel Başkanlığına gönderdiği 22.04.2005 tarihli yazısında "8- Eş ve çocuklara rahatsızlıklarında kurumdan ?sevk kağıdı? olmadan ?sağlık karnesi? ile muayene olabilme imkanı sağlanması konusunda" gereğinin yapılmasını istemiştir.

SSK hastanelerinin devri veya özel sağlık kurumlarına sevk yapılması kadar önemli bir konu olan bu hususun bir an önce gündeme alınmasını diliyoruz.

24.02.2004 tarihinde yayımladığımız "Memurun Aile Fertleri İçin Kurum Tabibinden Hastalık Sevki Alması Zorunluluğuna Son Verilmelidir" dosya için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber