Gümrük ve Ticaret Bakanlığına personel alınırken sözlü sınav yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 640 sayılı KHK ile teşkilatlandırılmıştı. 8 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan bu KHK'da personel alımının merkezi yerleştirmeyle yapılması öngörülmüştü. Ancak, bugün yayımlanan yeni KHK'ya göre, Bu Bakanlığına alınacak memur ve sözleşmeli personel, ÖSYM tarafından yürütülen merkezi yerleştirme işlemlerinden çıkarılmıştır. Buna göre alımları artık Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendisi yapacak, KPSS'den 70 ve üzeri alanlar başvuru yapabilecek ve sınav komisyonları sözlü sınav ile personel alacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının personel alımına ilişkin olarak getirilen yeni düzenleme şu şekildedir:

"Personel alım usulü
MADDE 38 ? (1) Bakanlıkça, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin ?Ortak Hükümler? bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendinde yer alan Bakanlık kadroları dışındaki kadrolara ve sözleşmeli personel pozisyonlarına ilk defa atanacaklar; ilgili mevzuat uyarınca yapılan merkezî sınavdan yetmiş ve üzeri puan alanlar arasından, sınav komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre belirlenir. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.?

Bu düzenleme şu anlama gelmektedir.

1- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı artık memur ve sözleşmeli personel alımını kendisi yapacaktır, kendisi ilana çıkacaktır. (Kasım ayındaki KPSS tercih kılavuzunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kadroları yer almayacaktır)

2- İlana, KPSS'den 70 ve üzeri puanlar başvuru yapabilecektir.

3- Başvurulanlar sözlü sınavla alınacaktır.

4- Bu maddenin uygulanmasına dair detaylar daha sonra yönetmelikle belirlenecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber