Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, Savcılığa Yönlendiriyor...

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı sınav soru ve cevaplarını yayınladı... Ama Bakanlık Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı görevde yükselme sınav soru ve cevaplarını hala yayınlamadı... Sınavı yapan Genel Müdürlük, daha önce bu soru ve cevapları yayımladığımız için hakkımızda dava açılacağını elektronik posta ile bizlere bildirmişti. Dava açtılar mı bilmiyoruz ama bu Genel Müdürlüğün sorumluları hakkında mutlak surette Cumhuriyet Savcılığına gidilmesi gerekmektedir. Çünkü Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararına rağmen hala bu soru ve cevapları yayımlanmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2005 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuya ilişkin olarak sitemize gelen örnek bir maili yayımlıyoruz..

"Daha önce Maliye Bakanlığının 31/10/2004 tarihli görevde yükselme sınavına girdim. Sonra bu sınavın sorularını Milli Eğitim Bakanlığıyla Maliye Bakanlığından istedim. İkisi de "veremeyiz" dediler.

Bilgi Edinme Kuruluna başvurdum... "Milli Eğitim Bakanlığının vermesi gerekir" diye karar çıktı. Ancak hala Milli Eğitim Bakanlığından ses yok seda yok.

Ben de Bilgi Edinme Kuruluna tekrar başvurdum, tekrar cevap geldi, "suç duyurusunda bulunabilirsin, bakanlığın en üst amirine başvurabilirsin veya idari yargıya başvurabilirsin" diye.

Şimdi benim sizden ricam, ne yapayım ben. Bana resmen hakaret ediliyor. Bilgi edinme kurulu niye var, Bir bakanlık Başbakanlığa karşı çıkıyor. Bakana defalarca mektup, dilekçe yolladım olmadı. İdari yargıya dava açsam ben memurum bütçem kaldırmıyor. Ama bu insancıklara da bir ders verilmek zorunda değilmi?

Ben de memurum ve verilen tüm işleri yapıyorum ama onlar yapmak zorunda oldukları işleri bile yapmıyor.

Teşekkürler...

İyi çalışmalar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber