MEB Taşımalı İlköğretim Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 25 Nisan 2005 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 15/4/2000 tarihli ve 24021 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"f) Öğrencisi taşınacak yerleşim yerinin taşıma merkezi ilköğretim okuluna uzaklığının iklim şartları ve yol güvenliğine göre en az 2 km olması esastır. Gerektiğinde bu uzaklığın 1,5 km'ye kadar indirilmesine Planlama Komisyonu karar verebilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"f) Normal öğretim yapan taşıma merkezi ilköğretim okuluna, aynı araçla birden fazla sefer yapılarak öğrenci taşınamaz. Ancak, ikili öğretim yapan taşıma merkezi ilköğretim okuluna sabahçı öğrenciler için bir, öğlenci öğrenciler için bir sefer olmak üzere bir araçla en fazla iki sefer yapılarak öğrenci taşınabilir."

MADDE 3? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici madde eklenmiştir.

"Geçici Madde 3 ? Daha önce taşıma kapsamına alınmış olup 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine alınarak mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine, Belediyelerce toplu taşıma hizmetleri götürülünceye kadar taşımalı ilköğretim uygulamasına devam edilir. Bu husus Planlama Komisyonunca takip edilir."

Yürürlük

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber