Sadece Hayati Yazıcı bu vebali ödeyemeyecek (2)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın, sözlü sınavla personel alımı sonrasında hem memurlar.net'te yer alan haber hem de habere gelen yorumlardan fazlasıyla rahatsız olduğu anlaşılıyor. Bakan Yazıcı, gazetelerde yer alan açıklamasında ?Kadro oluşturuyor deniyor. Evet ama bakanlığın kadrosunu oluşturuyoruz. Burada verimli, iş yapacak kadrolar oluşturma peşindeyiz. Yazıcı'nın, Ahmet'in, Mehmet'in kadrosu değil? diye konuştu. Ancak Bakan Yazıcı ne kadar inkar etse de şu gerçek değişmeyecektir: Yapılacak bir sözlü sınavda sadece Bakan Yazıcı'ya ulaşanlar atanabilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2011 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere son yapılan düzenlemeyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına memur alımı, merkezi KPSS yerleştirmesi dışına çıkarıldı. Ayrıca bu bakanlığa personel alımı yapılırken KPSS'den 70 ve üzeri alanlar başvuru yapabilecek ve bu başvuranlar, düzenlenecek bir sözlü sınavla seçilecektir.

Memurlar.net olarak yapılan bu düzenlemenin, kamu yararı içermediğini, her iki kişiden birisinin oyunu almış bir iktidar partisinin, bu düzenlemeyle ayrımcılık yapacağını belirtmiştik.

Zira; sözlü sınavlar objektif kriterler esas alınarak yapılmamaktadır. Sözlü sınavlarda, adayların milletvekili, bakan veya bürokrat peşinde koşmasının nedeni de, sözlü sınavlardaki bu kayırmacılık düzenidir.

Yapılan bu düzenlemeyle tam da Sayın Bakanın kabul etmek istemediği durum oluşacaktır. Yani Bakan Yazıcı'ya ulaşamayanlar kadroya giremeyecektir. Bakanlık kadrosu değil Sayın Yazıcı'nın kadrosu oluşacaktır. Bu ülkede etkin bir siyasetçiye, bir bakana ve etkin bir bürokrata ulaşmak kolay bir durum değildir. Ak Parti'ye oy vermiş bir adayın dahi, değil bir bakan, bugün bir milletvekiline ulaşması çok zordur. Ayrıca neden ulaşmak zorunda kalsınki. Neden siyaset koridorlarında dilenci gibi dolaşsın ki..

Türkiye ortamında, sadece siyasal ve bürokratik düzeyde güçlü ilişkileri olan kişilerin tanıdığı adaylar sözlü sınavda başarılı olacaktır. Dolaysıyla yapılan bu düzenleme, içerdiği ayrımcılık nedeniyle, Ak Parti'nin de lehine değil kısa ve orta vadede aleyhine olacaktır. Adaleti tesis etme iddiasındaki bir parti, bizzat Sayın Hayati Yazıcı'nın eliyle adaleti ortadan kaldıracaktır.

Şu hususu Sayın Bakanın unutmamasını istiyoruz: Belki bugün itibariyle adayların yapılabileceği pek fazla bir şey yoktur. Ancak yazılı sınavlarda en yüksek puanlara sahip olmasına rağmen, sözlü sınavdan alacağı düşük puanla memuriyeti kaybedenlerin ahı, Sayın Hayati Yazıcı'nın peşini birakmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber