Kamu-Sen: 2003 yılıyla ilgili alacaklarımızı almadan 2004 yılını görüşmeyeceğiz

Haber Giriş : 18 Ağustos 2003 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu-Sen: 2003 yılıyla ilgili alacaklarımızı almadan 2004 yılını görüşmeyeceğiz


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının geçen yıldan yüzde 18 alacağı bulunduğunu belirterek, ''Bu gerçekleşmediği takdirde masada görüşme tıkanacaktır. Israr ediyoruz, 2003 yılıyla ilgili alacaklarımızı almadan 2004 yılını görüşmeyeceğiz'' dedi.

Akyıldız, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve sendika üyeleri, Abdi İpekçi Parkı'nda toplanarak, burada kurulan ''toplu görüşme takip çadırı''nı ziyaret ettiler.

Ellerinde, ''Toplu görüşmede ak-kara belli olacak'', yazılı pankartlar ile sendika ve Türk bayrakları taşıyan grup, ayaklarıyla tempo tutarak, ''Hükümet hükümet duy sesimizi, bu gelen memurun ayak sesleri'', ''Vur vur inlesin, hükümet dinlesin'', ''Adalet yoksa kalkınma da yok'' şeklinde sloganlar attılar.
''Maaşımız yetmiyor, kredi kartına mahkumuz'' diyen memurlar, kredi kartı dekontlarını da yaktılar.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, hükümet ile memur sendikaları arasında başlayan toplu görüşme sürecinde, kamu çalışanlarının haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, ''Bundan kimsenin endişesi olmasın'' dedi.
Akyıldız, asgari yaşam standardını esas alan bir ücret sistemine geçiş ve 2002 yılı toplu görüşmeleri sonucunda ortaya çıkan Uzlaştırma Kurulu metninin uygulanması konusundaki ısrarlarını sürdürdüklerini vurguladı.

-''PAHALIYA ÖDETİRİZ''-

Toplu görüşme masasında da bu isteklerini dile getirdiklerini anlatan Akyıldız, ''Bu sorunları masada görüşmezsek nerede görüşeceğiz. Meydanlarda konuşmak isterseniz, bunu size pahalıya ödetiriz'' diye konuştu.

Zorunlu tasarruf anapara ödemelerinin henüz tamamlanamadığını belirten Akyıldız, ''Siz ne yapmak istiyorsunuz, bu sorunu Ağustos ayının sonuna kadar çözmek zorundasınız'' dedi.

2002 yılında ortaya çıkan Uzlaştırma Kurulu raporuna göre, kamu çalışanlarının geçen yıldan yüzde 18 alacağı bulunduğunu ileri süren Akyıldız, ''Bu gerçekleşmediği takdirde masada görüşme tıkanacaktır. Elimizden geleni yapmak istiyoruz. Israr ediyoruz, 2003 yılıyla ilgili alacaklarımızı almadan 2004 yılını görüşmeyeceğiz'' dedi.

Hükümetin, 2004 yılıyla ilgili hiç bir beyanda bulunmadığını söyleyen Akyıldız, şunları kaydetti:
''Strateji izliyorlar. Biz de çok iyi taktikçiyiz. Bize geçen yıl masada çok iyi öğrettiler. Biz de iyi öğrenciyiz, bunların hesabını sormakta gecikmeyiz.
Bu mücadele hak mücadelesidir. Hakkımızı istiyoruz. Adalet sağlayacaksanız, gelir dağılımındaki adaleti sağlayın.''
Akyıldız, toplu görüşmeler tamamlanmadan sakal tıraşı olmayacağını da söyledi.

Bircan Akyıldız, konuşmasının ardından, beraberindeki sendika üyeleriyle karpuz, peynir, zeytin ve ekmekten oluşan ''memur sofrası''na oturdu. Akyıldız ve beraberindekiler, yer sofrasındaki yemeğe başlamadan önce ''asker duası'' okudular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber