KESK hükümete sunduğu teklifle ilgili özet bilgi notu yayınladı

Haber Giriş : 18 Ağustos 2003 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK hükümete sunduğu teklifle ilgili özet bir bilgi notu yayınladı

1.15 Ağustos 2003 tarihinde başlayan toplugörüşmeye konfederasyonumuz tarafından aşağıdaki gündemler önerilmiştir.

A.Demokratik ve sendikal hakların görüşülmesi

Türkiye demokrasisinin ayıplarından biri olan kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılması, 4688 sayılı yasa yerine toplusözleşmeli, grevli ve özgürlükçü bir sendika yasasının çıkartılması, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi ve KİK kararlarının uygulanması doğrudan doğruya hükümet siyasi kararlılığı ile ilgili olduğundan 15 günlük süre içerisinde bu konuda taahhütte bulunulması talep edilmiştir. Demokrasi ve sosyal diyalogdan yana olduğunu söyleyen hükümetin samimi olup olmadığı bu konuya gösterdiği yaklaşımla ortaya çıkacaktır.

B.Kamu çalışanlarına uygulanacak mali ve sosyal hakların görüşülmesi

2003 Mali yılı bütçe kanununda yer almasına karşın kamu çalışanlarına verilmeyen yaklaşık % 15 civarındaki ücret farklarının derhal ödenmesi, zorunlu tasarruf ana paralarının ve Konut Edindirme Yardımı alacaklarının hemen ödenmesi, belediyelerde görev yapan kamu çalışanlarının aylıklarının devlet güvencesine alınıp birikmiş alacakların derhal ödenmesi, 2004 yılı için temel ücretin en düşük dereceli kamu çalışanı için net 873 milyon olması ve diğer sosyal yardımlarla birlikte dört kişilik bir ailenin asgari geçim standardı düzeyinde ücret alması ve diğer sosyal ve çalışma ilişkileri ile ilgili önerilerimiz sunulmuştur.

2- Yukarıdaki gündem önerilerimize kamu işveren kurulunun yaklaşımı olumsuz olup sadece 2004 yılı için mali ve sosyal hakların müzakere edilebileceği bir gündem oluşturulmak istenmiştir. Ayrıca kamu işveren kurulu toplantıya hiçbir hazırlık yapmadan gelerek gayri ciddi yaklaşım göstermiştir.

3- Gündem önerilerimiz ve kamu işveren kuruluna sunduğumuz TİS taleplerimizle ilgili olarak işveren tarafının gerekli hazırlıkları yaparak toplantıya gelmesi ve gündemin oluşturulması amacıyla toplantı 21 Ağustos 2003 tarihine ertelenmiştir.

4- Konfederasyonumuz, toplugörüşmenin hükümetin tavrı nedeniyle olumsuz sonuçlanabileceğine dikkat çekmekte olup, 19 ağustos 2003 tarihinde başlayacak Ankara yürüyüşümüz ve 23 Ağustosta gerçekleştireceğimiz ?İnsanca Yaşam- Demokratik Bir Türkiye? buluşmamıza güç verildiği ve mücadeleyi yükselttiğimiz oranda hak elde edilebileceğini belirtmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber